“Veģetāriešu sapnis” – gardais borščs ar sēnēm

Borščs ir daudzu cilvēku iecienīts ēdiens. Tomēr gaļa zupas saturā neļauj šo maltīti izbaudīt veģetāriešiem. Tāpēc piedāvājam viņiem lielisku alternatīvu – boršču ar sēnēm.

Šis ēdiens patiks visai ģimenei un viesiem. Kad viņi pēc šīs receptes izmēģinās boršču, viņi noteikti prasīs papildu porciju un vēlēsies uzzināt recepti.

Sastāvdaļas

Kaltētas sēnes – 100 g

Auksts ūdens – 2 l

Baltie kāposti – 300 g

Vidējs burkāns – 1

Vidējs sīpols – 1

Kartupeļi – 3

Saldā paprika – 1

Lauru lapa – 1

Tomātu pasta – 2 ēdamkarotes

Saulespuķu eļļa – 6 ēdamkarotes

Melnie pipari – 1/3 tējkarotes

Sāls – 1 ēdamkarote

Svaigi zaļumi pēc garšas

Pagatavošanas gaita

Žāvētās sēnes liek dziļā šķīvī un aplej ar 2 litriem ūdens, lai sēnes uzbriest un nav sausas. Kad sēnes ir pietiekami uzbriedušas, nomazgājiet tās un ievietojiet dziļā katliņā. Ielej 2 litrus ūdens un liek vārīties. Kad ūdens vārās, vāriet sēnes 15 minūtes un pēc tam sāciet pievienot pārjās sastāvdaļas.

Parējās sastāvdaļas var sagatavot, kamēr vārās sēnes. Vispirms pannā ar augu eļļu apcep smalki sagrieztu sīpolu un sloksnēs sagrieztus burkānus. Tālāk pievieno sagrieziet sloksnēs saldos piparus un kartupeļus.

Pannā kopā ar sagatavotajiem dārzeņiem liek divas ēdamkarotes tomātu pastas, visu kārtīgi samaisa un uz lēnas uguns sautē, līdz dārzeņi ir mīksti. Tālāk visas sastāvdaļas pārliek katliņā, kur tiek gatavotas sēnes, un vāra vēl 10 minūtes.

Tikmēr smalki sagrieziet ķiplokus vai sarīvējiet uz smalkās rīves, kā jums ērtāk. Sagrieziet kāpostus plānās sloksnēs. Kāpostus pievieno kā pēdējo. Pagatavojiet to uz lēnas uguns, līdz tie ir mīksti.

Gatavajai zupai pievieno sāli un piparus, pievieno zaļumus pēc garšas, lauru lapu un noņem no plīts. Ļaujiet zupai nostāvēties 10 minūtes un pasniedziet.