Sastāvdaļas:
- 500 g sīpolu
- 500 g burkānu
- 500 g jēra vai liellopa gaļas (mīkstums)
- 500 g gargraudu vai basmati rīsu
- 100 ml vīnogu kauliņu eļļas
- 2 ķiploku galviņas
- 50 g rozīņu
- Garšvielas: kumins, saldā paprika, bārbeles ogas
- Sāls un pipari pēc garšas
- Svaigi zaļumi (kinza vai pētersīļi)
Pagatavošana:
Nomizo un sakapā sīpolus, burkānus sagriež smalkos salmiņos, bet gaļu – nelielos kubiņos. Rīsus rūpīgi noskalo aukstā ūdenī. Uzkarsētā pannā ielej eļļu un vispirms apcep sīpolus līdz zeltainam tonim. Pievieno gaļu, burkānus un garšvielas, un cep, līdz viss kļūst zeltaini brūns. Tad pievieno rozīnes, sasmalcinātus zaļumus, uzlej ūdeni un sautē aptuveni 40 minūtes.
Lasi vēl: Veselības eksperts izskaidro, kāda kondicioniera temperatūra ir pati sliktākā, bet kāda ir labākā
Kad gaļa kļuvusi mīksta, pievieno rīsus tā, lai ūdens tos sedz aptuveni par centimetru. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, pēc tam samazina liesmu un ļauj sautēties vēl 20 minūtes, līdz viss ūdens ir uzsūcies un rīsi gatavi. Pirms pasniegšanas ēdiens tiek rūpīgi samaisīts.
Uzbekistānā plovu tradicionāli pasniedz kopā ar svaigiem salātiem un vietējo maizi – tandiru.
Ja tev šis raksts šķita interesants, atzīmē to ar “patīk” un dalies ar draugiem sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāru, īpaši, ja esi uzbeku virtuves cienītājs!
Tevi noteikti interesēs
- Pavāre Zane atklāj kā pagatavot Ziemassvētku eglītes uzkodu Jaungada galdam
- Ledusskapim ir Ziemas režīms, ko ieslēdz tikai daži: atklāju vienkāršu noteikumu, ko zina reti kurš
- Viss atkarīgs no laikapstākļiem pirmdien: atklāj vai gaidīt sniega kupenas līdz rudens beigām
- ”Latvijas pasts” paziņo par kardinālām izmaiņām no 2026.gada: ”Mēs pārtraucam šo pakalpojumu”
- Lielākā daļa cilvēku pieļauj šo kļūdu: kur nekādā gadījumā nedrīkst uzglabāt smaržas
- “Saimniekam nepatīk svešinieki” – tas, ko Cēsīs ieraudzīju krāsnī pēc pusnakts, nebija pirts gariņš








