Vēl tikai 3 dienas ir iespējams saņemt pabalstu šādā apmērā par katru bērnu! Iesniegums jāaizpilda elektroniski

Tikai līdz augusta beigām ir iespējams saņemt pabalstu šādā apmērā par katru bērnu, vien iesniegums ir jāaizpilda elektroniski. Kurām ģimenēm tiek piešķirti pabalsti? 

Liepājas Sociālais dienests piedāvā 20 eiro pabalstu par katru bērnu ģimenēm, kurām nepieciešams pašvaldības atbalsts, lai uzsāktu skolas gaitas jaunajā mācību gadā. Pieteikšanās pabalstam notiks no 1. augusta līdz 30. septembrim.

Bet vai tikai Liepājas pašvaldība šo piedāvā?

Pabalstu izglītības atbalstam var saņemt mājsaimniecības, kurām no 1. jūlija līdz 30. septembrim ir piešķirts trūcīgas mājsaimniecības statuss. Pabalsts mācību piederumu iegādei ir pieejams mājsaimniecībām ar vismaz trim bērniem, bērnu ar invaliditāti vai aizbildnībā esošiem bērniem.

Pabalstu piešķir tikai vienā no šiem gadījumiem, un tas ir pieejams Liepājā deklarētām personām. Tas tiek piešķirts par katru bērnu, kas no 2. līdz 12. klasei turpina mācības klātienē un nav nodarbināts, izņemot gadījumus, kad bērns piedalās Nodarbinātības valsts aģentūras skolēnu vasaras nodarbinātības pasākumā.

Lai saņemtu pabalstu, bērna vecākam vai likumiskajam pārstāvim jāiesniedz iesniegums no 1. augusta līdz 30. septembrim.

To var izdarīt elektroniski pašvaldības pieteikumu sistēmā epakalpojumi.liepaja.lv, pēc autorizēšanās ar elektronisko parakstu vai internetbanku. Pēc iesnieguma reģistrācijas apstiprinājums tiks nosūtīts uz e-pastu.

Ko tu pirmo ieraudzīji attēlā? Precīzs tests, kas par tevi pastāstīs vairāk nekā jebkurš speciālists!

Iesniegumu var iesniegt arī klātienē, iemetot to pasta kastē “Sociālo pakalpojumu daļai” pie Sociālā dienesta ieejas, E. Veidenbauma ielā 3, kur ir pieejama arī iesnieguma veidlapa papīra formātā.

Kā ar citām pašvaldībām un pabalstiem?

Tiek minēts, ka Latvijā vairākas pašvaldības ko šādu piedāvā. Noteikti par to jāinteresējas savā pašvaldībā.

Kā, piemēru, mēs varam minēt pag.gadu Daugavpilī, kur mācību piederumu iegādei piešķir vienreizēju pabalstu 25 eiro apmērā par katru izglītojamo mājsaimniecībām, kurām ir noteikts trūcīgas vai maznodrošinātas mājsaimniecības statuss.

Nekad nepavadiet viesus ar šiem vārdiem, citādi mājā nebūs naudas, bet problēmas sekos viena otrai

Lasi vēl: Kad dēls atveda jauno draudzeni uz mājām Rīgu, bet pēc šīs reizes tas vairs nekad neatkārtosies

Tas attiecas uz bērniem, kuri mācās pašvaldības pirmsskolā, pamatskolā, vidusskolā vai profesionālās izglītības iestādē.

Pabalsts pienākas arī daudzbērnu ģimenēm, ja pēdējo trīs mēnešu laikā ģimenes vidējie ienākumi uz vienu locekli nepārsniedz 80% no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment