Vēlies izaudzēt 800+ kg kartupeļu uz 100 kvadrātmetriem zemes? Dalos viltībiņā, kā iegūt brangu ražu, bez kraupja un stiepļu tārpiem

Kartupeļu stādīšanas laiks pavasarī atšķiras atkarībā no reģiona, bet orientējoši tas ir maija sākums. Kas attiecas uz dezinfekciju, šis posms ir svarīgs pat vizuāli veseliem bumbuļiem.

Es dodu priekšroku mērcēšanai koncentrētā kālija permanganāta šķīdumā, pievienojot ūdenim amonija nitrātu un koksnes pelnus, lai efekts būtu izteiktāks.

Pēc apstrādes bumbuļus turpmākai uzglabāšanai novieto vēsā vietā ar piekļuvi dabiskajam apgaismojumam, lai novērstu asnu izstiepšanos un trauslumu. Ja bumbuļus iegādājas tieši pirms stādīšanas, vispirms tie ir “jāpamodina”, pakļaujot siltuma iedarbībai.

Stādīšanas dienā ieteicams lietot augšanas stimulatoru, piemēram, nātrija humāta šķīdumu, kas ievērojami palielina ražīgumu.

Katras stādīšanas bedrītes apakšā jālej sīpolu mizu, samaltu olu čaumalu un azofoskas maisījumu, kas iepriekš sajaukts atsevišķā traukā.

Tomēr ir jāņem vērā, ka dažos augsnes veidos pelnu pievienošana var izprovocēt kartupeļu saslimšanu ar kraupi, piebilda eksperts.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Ja tev noderēja šie padomi, lūdzu, dalies ar rakstu sociālajos tīklos! Novēlam tev iegūt prāvu kartupeļu ražu, un tas noteikti notiks, ja izmantosi rakstā minētās audzēšanas metodes!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment