Veselības stāvokļi, kas nemaz neeksistē, bet kurus tu uzskatīji par patiesiem

#2 Glutēna alerģija

Ja glutēns – olbaltumvielas, kas sastopamas kviešos, rudzos un miežos – liek tev justies slikti, iespējamas trīs diagnozes, bet neviena no tām nav glutēna alerģija.

“Celiakija ir nopietna veselības problēma, kuras pamatā ir imūnsistēmas reakcija uz glutēnu – tā nav tāda alerģija kā riekstu alerģija,” paskaidro Dr. Janna Tuka, alergoloģe un ASV Alerģiju, astmas un imunoloģijas koledžas pārstāve.

Dažiem cilvēkiem ir kviešu alerģija, tas nozīmē, ka viņu ķermenis var krasi (dzīvībai bīstami) reaģēt pēc kviešu apēšanas, savukārt apēdot miežus nekāda reakcija nav novērojama. Alerģija parādās uzturā lietojot jebkuru no graudaugiem? Tad, iespējams, tev ir glutēna nepanesamība, kas izpaužas kā piepampums un vēdera krampji.

#3 Nervu sabrukums

“Šis ir viens no man nepatīkamākajiem terminiem,” paskaidro Dr. Tamāra Gūra, psihiatre Ohaijo Universitātes medicīnas centrā. “Kad esam emociju pārņemti, varam justies tā, it kā zaudētu prātu, lai arī tas nenotiek. Cilvēkiem nav iespējams nervu sabrukums, tādējādi termins tiek izmantots nepareizi,” viņa piebilst.

Ja kādreiz izdzirdi, ka kāds hospitalizēts nervu sabrukuma dēļ, visticamāk tas nozīmē, ka šis cilvēks piedzīvojis ārkārtēju garīgās veselības epizodi, kas var būt saistīta ar vairākiem nopietniem stāvokļiem (trauksmainība, depresija, bipolārie traucējumi, šizofrēnija, utml.) Šādos gadījumos palīdzēs ārstēšanās veselības iestādē.

#4 Galvas apaukstēšana

Lai arī šķiet, ka saaukstēšanās centralizējas galvā vai krūtīs, “galvas apaukstēšana” ne ar ko neatšķiras no parastas saaukstēšanās, kuru izraisa vīruss.

Aizlikums un vārgums var koncentrēties vienā ķermeņa daļā, vai arī simptomi var liecināt par sinusītu vai sinusa audu iekaisumu.

“Vai šķiet, ka tava galva ir piebāzta vai pilna ar šķidrumu?” saka Švarca. “Tas ir simptoms nevis diagnoze. Neviens ārsts nekad nepierakstīs diagnozi “galvas apaukstēšana.””

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment