Galda sāls, kas ir sastopams ļoti daudzos pārtikas produktos, var izraisīt veselības problēmas. Parastais galda sāls tiek iegūts kā izraktenis un pēc tam karsēts, attīrīts no minerāliem un tad samalts kopā ar tādām vielām kā jods, alumīnijs un vielas pret salipšanu, un pat balināts.
Par laimi ir pieejamas veselīgākas alternatīvas.
Lūk, daži no labākajiem un veselīgākajiem sāls aizvietotājiem:
1. Himalaju sāls
Himalaju sāls ir atradies zem zemes miljoniem gadu, kur tam netika klāt toksīni un piesārņotāji. Tā sastāvā ir 84 minerāli un tam ir sāļa, maiga garša.
2. Ķeltu sāls
Šis sāls ir iegūts no jūras ūdens – to iegūst ar rokām un izžāvē saulē. Tam ir gaiši pelēka krāsa un patīkama, dabiska garša.
3. Jūras brūnaļģe
Jūrā sastopamā brūnaļģe ir lielisks sāls aizvietotājs. Tās sastāvā ir daudz kālija, dzelzs, kalcija un joda, bet maz nātrija.
Labumi, ko sniedz jūras sāls
Ja to lieto mērenā daudzumā, jūras sāls var būt ļoti veselīgs. Lūk, daži ieguvumi no tā lietošanas:
- Jūras sāls veicina šūnu Ph līmeņa stabilizēšanos.
- Tas uzlabo nervu sistēmu.
- Tas var mazināt muskuļu krampjus.
- Ar tā palīdzību var uzlabot miega kvalitāti.
Avots: www.womendailymagazine.com