Ir reizes, kad ikvienam no mums rodas vēlme našķoties ar čipsiem, ar biešu čipsiem to var darīt bez sirdsapziņas pārmetumiem – tie ir daudz veselīgāki par parastajiem, pietam ļoti garšīgi un viegli pagatavojami mājas apstākļos.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- bietes
- olīveļļa
- sāls
Nomazgājam bietes un nomizojam tās.
Sarīvējam pēc iespējas plānākās šķēlēs, vislabāk izmantojot speciālās dārzeņu rīves, bet ja tāda nav var iztikt ar labu nazi. Apslakām šķēles ar olīveļļu un uzberam nedaudz sāli – uzmanīgi, tā, lai nav par daudz. To var arī darīt beigās, kad čipsi ir gatavi.
Kārtojam šķēles uz pannas, kurai ir uzklāts cepampapīrs. Cepam 175°C apmēram 30 minūtes- līdz tās sāk kļūt sausas un kraukšķīgas.
Lai garšo!