VID aicina līdz septembra beigām aizpildīt šo pieteikumu un noteikti norādīt savu bankas kontu

VID aicina līdz septembra beigām aizpildīt šo pieteikumu un noteikti norādīt savu bankas kontu, kas ir būtiski. Šo visu var iesniegt attālināti. 

Iedzīvotājiem ir jāiesniedz iesniegums Valsts ieņēmumu dienesta (VID) elektroniskās deklarēšanas sistēmā (EDS), norādot bankas konta numuru, uz kuru pārskaitīt naudu.

Tie, kuri līdz 30. septembrim iesniegs šo iesniegumu un norādīs tajā savu bankas kontu, turpmāk varēs automātiski saņemt iedzīvotāju ienākuma nodokļa pārmaksu, ja tāda radīsies, bez nepieciešamības iesniegt gada ienākumu deklarāciju.

Automātiska nodokļa aprēķināšana un atmaksa notiks no 2023. gada un turpmāk.

Cilvēkiem, kuri jau iepriekš pieteicās automātiskai nodokļa atmaksai, šogad iesniegums jāiesniedz tikai tad, ja viņi vēlas, lai aprēķinātā summa tiktu ieskaitīta citā bankas kontā. Ja iepriekš norādītais konts nav mainījies, atkārtoti iesniegums nav jāraksta.

Automātiska nodokļa atmaksa tiek veikta, balstoties uz VID rīcībā esošajiem datiem, piemēram, ja gada laikā algai vai pensijai nav piemēroti visi nodokļa atvieglojumi (par apgādājamiem, ienākumu līmeni, invaliditāti, politiski represētiem vai nacionālās pretošanās kustības dalībniekiem) vai ja iepriekšējā gadā veikti ieguldījumi privātajos pensiju fondos vai dzīvības apdrošināšanā ar uzkrājumu.

Ja cilvēkam ir čeki par attaisnotajiem izdevumiem (medicīna, zobārstniecība, izglītība, bērnu pulciņi, ziedojumi), gada ienākumu deklarāciju varēs iesniegt par trim iepriekšējiem gadiem, lai atgūtu pārmaksāto nodokli.

Izskanējusi informācija cik daudz karjeras laikā Mairis Briedis nopelnījis ar boksu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aicina iedzīvotājus izmantot elektroniskās deklarēšanas sistēmu (EDS).

Iesniegumu var atrast EDS sadaļā “Sagatavot dokumentu no veidlapas” – “Iedzīvotāju ienākuma nodokļa dokumenti” – “Iesniegums automātiskai nodokļa atmaksas saņemšanai, neiesniedzot gada ienākumu deklarāciju”.

VID automātisku pārmaksātā iedzīvotāju ienākuma nodokļa atmaksu veic kopš 2023. gada, un šo pakalpojumu jau ir izvēlējušies 9562 cilvēki.

“Klienti uzskata, ka tas ir visvienkāršākais veids, kā atgūt pārmaksāto nodokli, jo vienīgā nepieciešamā informācija, kas jāsniedz VID, ir bankas konta numurs, uz kuru tiks pārskaitīta aprēķinātā summa.

Lasi vēl: Vanga savulaik sarindoja zvaigžņu zīmes 3 grupās: spēcīgākās, veiksmīgākās un likteņa nesaudzētās. Raugi, kurai no tām piederi tu!

Tādējādi, iesniedzot iesniegumu vienreiz, cilvēkam vienkārši jāpārliecinās, ka VID ir zināms aktuālais bankas konta numurs, un savlaicīgi jāinformē par tā izmaiņām.

Tāpēc iedzīvotāji, kuri pērn izvēlējās automātisko nodokļa atmaksu, bet šogad vēlas saņemt naudu uz citu kontu, tiek aicināti to paziņot VID. Ja konta numurs nav mainījies, nekas nav jādara. Pakalpojums garantē nodokļa pārmaksas saņemšanu, ja tāda būs radusies,” norāda VID.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment