VID izplatījis informāciju visiem skolas vecuma bērnu vecākiem; Ņem vērā, lai nepalaistu garām naudu

Ļoti būtiska un svarīga ziņa pilnīgi visiem bērnu vecākiem no VID. Izrādās, ka daudzi šo nezināja, tomēr tagad VID vēlreiz atgādina pilnīgi visiem bērnu vecākiem. 

Sākoties jaunajam mācību gadam, atkal tiek piedāvāti dažādi bērnu un jauniešu pulciņi un interešu nodarbības. Šie izdevumi vecākiem vai citiem ģimenes locekļiem ļauj, iesniedzot gada ienākumu deklarāciju, atgūt pārmaksāto iedzīvotāju ienākuma nodokli, informē Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID aicina vecākus saglabāt maksājumu apliecinošos dokumentus, piemēram, čekus, kvītis un internetbankas izdrukas, par bērnu (līdz 18 gadiem) interešu izglītību.

Nodokļa atmaksa pienākas par nodarbībām, ko piedāvā izglītības iestādes vai citas juridiskas un fiziskas personas, kurām nav reģistrācijas Izglītības iestāžu reģistrā, bet ir saņemta pašvaldības licence attiecīgās aktivitātes veikšanai.

 

Informācija par pulciņa organizētāju pieejama Izglītības iestāžu reģistrā (https://viis.gov.lv), bet licences piešķiršana jānoskaidro pašvaldībā.

Piemēram, Rīgas pašvaldības izsniegtās licences atrodamas portālā www.e-skola.lv. Maksājumu apliecinošajos dokumentos jānorāda bērna vārds, uzvārds, personas kods, un pakalpojuma veids.

Gada ienākumu deklarācija ar pievienotiem attaisnojuma dokumentiem jāiesniedz tam vecākam, kurš maksā iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Tajā jānorāda maksātāja rekvizīti un bērna dati. 2024. gadā attaisnoto izdevumu limits par bērna izglītību un citiem svarīgiem pakalpojumiem ir 600 eiro.

No nākamā gada marta, iesniedzot deklarāciju par 2024. gadu, varēs atgūt 20% no šīs summas. Ja izdevumi pārsniegs 600 eiro, pārsniegums tiks pārcelts uz nākamajiem trim gadiem.

Visu 2024. gadu būs iespējams iesniegt gada ienākumu deklarāciju par iepriekšējiem trim gadiem, pievienojot tajā maksājumus par izglītību (arī bērnu interešu izglītību), citiem pakalpojumiem un citiem attaisnotajiem izdevumiem, kas veikti attiecīgajā gadā.

Papildu informācija pieejama VID tīmekļvietnē sadaļā “Gada ienākumu deklarācija”.

Lasi vēl: Irāņu ekstrasenss Mehdi Ebrahimi Vafa prognozējis, ka šoruden briesmas uzglūn visiem. Viņš min, ka pasargāts nebūšot neviens

Ja rodas jautājumi vai neskaidrības, aicinām zvanīt uz VID Konsultatīvo tālruni +371 67120000 vai uzdot jautājumus rakstiski VID Elektroniskajā deklarēšanas sistēmā (EDS) sadaļā “Sarakste ar VID”. Zvanot uz Konsultatīvo tālruni, iespējams saņemt arī personificētu konsultāciju, pieslēdzoties VID EDS un nosaucot tur redzamo kodu.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment