Viegli pagatavojama kartupeļu recepte ko pasniegt pusdienās – vien 3 sastāvdaļas

Šī ir manas ģimenes recepte, un es pat nezinu, kā tā radās, bet mēs šos kartupeļus pasniedzam kā piedevu katros svētkos. Tiem ir kraukšķīga garoziņa no ārpuses un neticami maigi iekšpusē.

Šie kartupeļi ir skaisti, garšīgi, aromātiski un viegli pagatavojami. Tie lieliski sader ar jebkuru pamatēdienu, un tie ir garšīgi arī ar salātiem. Es izmantoju parastos kartupeļus, augu eļļu un sāli. Gatavošanas laiks ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes un lieluma.

Sagatavošanas laiks: 10 minūtes. Gatavošanas laiks: 50 minūtes.

Sastāvdaļas

24 kartupeļi (mazāki par vidējiem)

Augu eļļa pēc garšas

Sāls pēc garšas

Instrukcijas

1. Šai receptei es īpaši izvēlējos mazus kartupeļus. Varat izmantot jebkura izmēra kartupeļus, bet tie būs jāsagriež 2–4 gabalos. Nomizojiet, noskalojiet un nosusiniet 12 kartupeļus ar papīra dvieļiem.

2. Kamēr kartupeļi gatavojas, ielej eļļu katliņā ar biezu dibenu vai dziļā pannā, piemēram, manējā. Ielej pietiekami daudz eļļas, lai pilnībā pārklātu kartupeļus; manējā izmanto 900 ml. Karsē uz vidējas uguns. Jo mazāku pannu izmanto, jo mazāk eļļas būs nepieciešams, bet kartupeļi būs jācep vairākās porcijās. Pievieno kartupeļus (12, 1 porcija) karstajai eļļai, atloka un apcep.

3. Ik pa laikam apgrozi kartupeļus. Pēc brīža tie sāks brūnēt. Cepšanas laiks ir atkarīgs no kartupeļu šķirnes un lieluma. Kad tie ir skaisti apbrūnējuši no visām pusēm, pārbaudi gatavību ar zobu bakstāmo. Manējā cepšana aizņēma 25 minūtes. Kamēr cep pirmo porciju, nomizo otrās porcijas kartupeļus.

4. Lūk, cik skaisti tas izskatās. Pārliec kartupeļus uz šķīvja, kas izklāts ar papīra dvieļiem, lai noņemtu lieko eļļu, un apkaisi ar sāli. Cep otro porciju.

Lasi vēl: 17. oktobrī sāksies kaut kas tāds, kas nav noticis kopš 1878. gada: sinoptiķi ir pastāstījuši, no kā mums jāuzmanās

5. Kartupeļi iznāk skaisti zeltaini brūni ar kraukšķīgu garoziņu (kraukšķīgums ir viegls), aromātiski un ļoti, ļoti garšīgi. Tie lieliski sader ar jebkuru gaļas vai zivju pamatēdienu.

Lai labi garšo!