Ja vēlaties uz sava Jaungada galda likt oriģinālāku ēdienu nekā Olivjē salāti, izmēģiniet šos vieglos un gardos avokado salātus.
Jaunais gads vienmēr ir neliels izaicinājums, jo tradicionāli svētku galdam tiek gatavoti daudz un dažādi ēdieni un īpaši daudz salātu. Tas parasti aizņem ilgu laiku. Bet, ja vēlies svētku galdam pagatavot gardu uzkodu, tad izmēģini šos greznos svētku salātus ar avokado un sarkanajām zivīm.
Sastāvdaļas
350 g kūpinātas vai mazsālītas laša filejas
3 avokado
1 ēdamkarote citronu sula
1 mazs baltais sīpols
2 vidēji gurķi
5 diļļu zariņi
Sāls, svaigi malti melnie pipari pēc garšas
Zaļumi dekorēšanai (pēc izvēles)
Pagatavošana
Vispirms nomizo avokado. Avokado nomizo, pārgriež uz pusēm, un ar karoti izņem mīkstumu un liek blendera traukā, pārlej ar citrona sulu, sāli un pipariem un sasmalcina līdz gludai, viendabīgai masai. Avokado mīkstumu var samīcīt ar dakšiņu, lai sajustu tekstūru.
Nomizojiet gurķus un sagrieziet ļoti smalki. Sīpolu nomizo un sagriež ļoti mazos kubiņos. Smalki sagrieziet dilles. Saspiestajam avokado pievieno gurķi, sīpolus un dilles. Rūpīgi samaisa un ievieto ledusskapī.
Kūpinātu vai mazsālītu laša fileju sagriež ļoti mazos kubiņos. Tālāk varat pagatavot salātus porcijās vai vienu lielu trauku. Ja gatavojat porcijās, uz šķīvjiem novietojiet pasniegšanas gredzenus ar diametru 6–8 cm.
Pirmajā kārtā liek avokado biezeni ar gurķiem, tad otrajā kārtā sarkanās zivis. Tad vēlreiz pievieno avokado biezeni. Pārklājiet gredzenus ar plēvi un ievietojiet ledusskapī.
Pirms pasniegšanas rūpīgi noņemiet plēvi un pasniegšanas gredzenus no katras salātu porcijas ar avokado, sarkano zivi un gurķi. Uzkodu var dekorēt ar zaļumiem. Šos salātus var pagatavot tikai 15 minūtēs, bet ledusskapī tos nepieciešams paturēt vismaz pusstundu: būs garšīgāk.