Kraukšķīgi un viegli balto kāpostu salāti ar apelsīniem. Šī uzkoda būs gan vieglas vakariņas, gan gardi salāti jums katru dienu. Salāti ir sulīgi, aromātiski, veselīgi. Sāls daudzumu labāk pielāgot savai gaumei, ja pievienosi mazāk, salāti būs patīkami saldi. Apelsīna vietā varat izmantot mandarīnus, tas ir arī garšīgi.
Recepte apmēram 2 porcijām:
Baltie kāposti 250 g
Burkāns 1 gab.
Apelsīns 1 gab., ja mandarīni 2 gab.
Augu eļļa 1 ēd.k. l.
Cukurs 0,5 ēd.k. l. (pēc garšas)
Sāls pēc garšas (es pievienoju nedaudz mazāk par pusi tējkarotes)
Sagrieziet kāpostus plāni.
Pievienojiet sāli un cukuru, labi mīciet ar rokām.
Burkānus sarīvē, es izmantoju mazo rīvi, un pievieno salātiem.
Pārgrieziet apelsīnu uz pusēm, nomizojiet otro daļu, izjauciet to šķēlēs un notīriet katru šķēli no baltajām plēvēm. Sagriež kubiņos un pievieno salātiem.
No pus apelsīna izspiež sulu un arī liek bļodā.
Lasi vēl: Mani virtuves skapji vienmēr ir nevainojami tīri, nekādu tauku, netīrumu un lipīgo slāņu. Viegls veids, ātri tos nomazgāt
Apelsīna vietā varat izmantot mandarīnus. Ielieciet vienu salātos un izspiediet sulu no otrā.
Pievieno 1 ēd.k. l. augu eļļa.
Pagaršo, ja nepieciešams, pievieno vēl sāli un labi samaisa.
Kāpostu un apelsīnu salāti ir gatavi.
To var pasniegt kā atsevišķu ēdienu vai kā uzkodu vai piedevu gaļai vai zivīm.
Nešaubos, ka jūs gatavojat gardus salātus un uzkodas, taču nedrīkst aizmirst, ka ir arī iesācēju mājsaimnieces, kurām recepte būs aktuāla. Ja arī jūs gatavojat šādā veidā, es priecāšos, ka atgādinājāt man par recepti.
Lasi vēl: Eksperti brīdina: šīm zvaigžņu zīmēm 2024. gada rudenī draud nepatikšanas
Labu apetīti.