Viegls biezpiena sacepums vakara uzkodai – garšīgi un nekaitē figūrai

Ja vakariņās vēlaties kaut ko garšīgu, bet ne smagu, šis maigais biezpiena sacepums būs ideāls risinājums.

Šis gardums tiek pagatavots burtiski dažu minūšu laikā no tikai četrām vienkāršām sastāvdaļām, kas ir pieejamas gandrīz vienmēr katrā mājā.

Sacepums lieliski remdē izsalkumu, bet tas izrādās gaisīgs un veselīgs. Pēc šīs receptes sagatavotais biezpiena sacepums patiks daudziem – gan lielam, gan maziem, un turklāt pat tiem, kas uzmana savu figūru.

Sacepumam nepieciešamās sastāvdaļas

250 g biezpiena (5-9% tauku)

1 ola

1 vidējs ābols

1 ēdamkarote manna (pēc izvēles)

Vanilīns vai kanēlis pēc garšas

Vienkārša sacepuma gatavošanas metode

Jāsāk ar pamatsastāvdaļas – biezpiena sagatavošanu. To sajauc ar olu un sasmalcina ar dakšiņu līdz gludai un viendabīgai konsistence.

Pievienojiet uz rupjās rīves sarīvētu ābolu. Ja vēlaties, ābolu mizu var atstāt. Tā noteikti nesabojās sacepuma garšu vai tekstūru.

Lai tekstūra būtu blīvāka, pievienojiet karoti mannas putraimu. Bet šis nav obligāts solis – varat no tā atteikties, ja vēlaties ne tik blīvu konsistenci.

Ielieciet mīklas maisījumu silikona veidnē vai citā cepšanas veidnē, kas izklāta ar pergamentu. Cep 25 minūtes 180° C uzkarsētā cepeškrāsnī, līdz sacepums ir viegli brūns.

Ja jums vēl rodas jautājumi, kāpēc jums vajadzētu izmēģināt šo recepti, tad varam uzskaitīt vairākus iemeslus. Sacepums nesatur miltus vai cukuru; tas ir viegli sagremojams vakarā; sacepums ir bagāts ar olbaltumvielām un šķiedrvielām; un tam ir ideāla tekstūra – maiga un gaisīga.

Pasniedziet sacepumu siltu ar karoti dabīgā jogurta vai svaigām ogām. Šis ēdiens ir lieliski piemērots tiem, kas vēro savu diētu, bet nevēlas atteikties no gardiem mājās gatavotiem desertiem.