Tradicionālā brokastu sastāvdaļa ir kraukšķīgi grauzdiņi un kūstošs sviests. Taču šādu ēdienu var pagatavot tikai tad, ja sviesta gabaliņš ir laicīgi izņemts no ledusskapja.
Vai sviests jāuzglabā ledusskapī?
Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes. No svaiga nepasterizēta krējuma vai piena pagatavots paštaisīts sviests parasti jāuzglabā ledusskapī. Istabas temperatūrā tas ātri bojājas, jo uz tā virsmas ātrāk attīstās baktērijas.
Lasi vēl: Ziemas tomātu stādīšana atklātā zemē: šī ir metode bez stādiem, kuru jūs noteikti neesat izmēģinājuši
Sviests, ko pārdod veikalos, tiek ražots tikai no pasterizēta piena. Tas nozīmē, ka tas ir nedaudz izturīgs pret baktēriju attīstību. Tāpēc tas nav jāuzglabā ledusskapī.
Kā skaidro uztura speciāliste un pārtikas drošības eksperte Brī Bella, sviests bez ledusskapja nesabojājas tik ātri kā citi piena produkti, jo tajā ir maz olbaltumvielu un ogļhidrātu. Tie ir barības avots baktērijām un pelējuma sēnītēm.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Trīs dienas Leons baidījās pieskarties atkritumu maisam, ko sargāja suns: viņš nezināja, ka iekšā slēpjas mazs brīnums
- Medu vairs nepērku “kaķī maisā”: eksperta padoms, kā uzreiz atpazīt viltojumu, izmantojot tikai ūdeni
- Pārvācāmies kopā pēc ceturtā randiņa Liepājā: pēc divām nedēļām sapratu, ka pieļāvu lielu kļūdu
- Uzaicināju darba biedru pie sevis uz Talsiem, tomēr viens priekšmets manā vannasistabā sabojāja visu vakaru
- Pavāre Zane atklāj kā pagatavot Ziemassvētku eglītes uzkodu Jaungada galdam
- “Saimniekam nepatīk svešinieki” – tas, ko Cēsīs ieraudzīju krāsnī pēc pusnakts, nebija pirts gariņš









