Tradicionālā brokastu sastāvdaļa ir kraukšķīgi grauzdiņi un kūstošs sviests. Taču šādu ēdienu var pagatavot tikai tad, ja sviesta gabaliņš ir laicīgi izņemts no ledusskapja.
Vai sviests jāuzglabā ledusskapī?
Uz šo jautājumu nav viennozīmīgas atbildes. No svaiga nepasterizēta krējuma vai piena pagatavots paštaisīts sviests parasti jāuzglabā ledusskapī. Istabas temperatūrā tas ātri bojājas, jo uz tā virsmas ātrāk attīstās baktērijas.
Lasi vēl: Ziemas tomātu stādīšana atklātā zemē: šī ir metode bez stādiem, kuru jūs noteikti neesat izmēģinājuši
Sviests, ko pārdod veikalos, tiek ražots tikai no pasterizēta piena. Tas nozīmē, ka tas ir nedaudz izturīgs pret baktēriju attīstību. Tāpēc tas nav jāuzglabā ledusskapī.
Kā skaidro uztura speciāliste un pārtikas drošības eksperte Brī Bella, sviests bez ledusskapja nesabojājas tik ātri kā citi piena produkti, jo tajā ir maz olbaltumvielu un ogļhidrātu. Tie ir barības avots baktērijām un pelējuma sēnītēm.
Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!
Tevi noteikti interesēs
- Nospiediet 2 pogas reizē: šis slepenais režīms attīrīs jūsu veļas mašīnu no pelējumaby Rinalds Bergmanis
- Cilvēka dzimšanas gadā ir “kodēts” skaitlis, kas apzīmē veiksmi: kā to atpazīt un izmantot savā labāby Laura Andersone
- “Sēņot es vairs neietu…”: latviešu ģimene satiek un nofilmē lāci, satraucošos kadrus ieliek soctīklos (+ VIDEO)by Laura Andersone