Kā ilgstoši uzglabāt sviestu bez ledusskapja?
Bez ledusskapja sviestu var uzglabāt ne ilgāk kā 7 dienas, jo pēc tam tas var sākt rūgt un bojāties. Tomēr 19. gadsimtā Francijā izgudroja interesantu sviesta kausēšanas veidu. Šo metodi var izmantot arī mūsdienās.
Izrādās, ja sviestu iegremdē sālītā ūdenī, tas mazāk saskaras ar skābekli un neoksidējas. Ja ūdeni regulāri maina, sviestu var uzglabāt apmēram mēnesi.
Turklāt, šīs metodes pluss ir ne tikai ilgais uzglabāšanas laiks, bet arī tas, ka, izņemot sviestu no ūdens, tas ir daudz mīkstāks, nekā izņemot no ledusskapja. Līdz ar to tā ātrāk lietojams brokastu sviestmaizēm.
Tevi noteikti interesēs
- Viena interesanta metode un citi neparasti veidi, kā atbrīvoties no nokritušajām rudens lapāmby Evita Šulce
- Gatavojieties klusajam šausmu laikam no 12. oktobra: sinoptiķi ziņo, kas notiks ar laikapstākļiemby Sandra Vīgante
- Netīrāka par publisku tualeti — eksperts norāda automašīnas detaļu, kura uzkrāj visvairāk baktērijuby Sandra Vīgante