Viena krustnagliņa dienā, un tu redzēsi satriecošus rezultātus

Ir daudz pārtikas produktu, kuriem mēs nepievēršam lielu uzmanību. Piemēram, pazīstamā garšviela krustnagliņa.

Vai zinājāt, ka tās pielietojums ir daudz plašāks nekā tikai kulinārijā?

Bieži vien krustnagliņas izmanto medicīniskiem nolūkiem. Tāpēc jums ir jāzina par tās noderīgajām īpašībām un prasmīgi tās jāizmanto. Šodien pastāstīsim par visām niansēm.

Krustnagliņu specifika

Krustnagliņas ir populāra austrumu garšviela. Tie ir kaltēti krustnagliņu koka pumpuri. Krustnagliņas nevar sajaukt ar neko citu. Galu galā tām ir izteikts aromāts un dedzinoša garša.

Neraugoties uz tik nelielo izmēru, krustnagliņas satur ļoti daudz noderīgu minerālvielu. Piemēram, kalciju, varu, dzelzi, magniju, fosforu, selēnu un cinku.

Šīs garšvielas galvenā īpatnība ir tās plašais ietekmes spektrs. Krustnagliņas kompleksi ietekmē organismu. Ar tās palīdzību var atrisināt aktuālas problēmas un novērst iespējamās.

Krustnagliņu īpašības

Krustnagliņu ēteriskā eļļa satur lielu daudzumu eigenola. Pateicoties tam, garšviela ir spēcīgs antiseptisks līdzeklis. Turklāt krustnagliņu eļļa ir iekļauta 40 % zobārstniecības produktu sastāvā. Tomēr nav nepieciešams iegādāties īpašus produktus. Lai dezinficētu mutes dobumu, pietiek dienā sakošļāt 1 krustnagliņu.

Starp citu, šī pati metode palīdzēs atbrīvoties no sliktas smakas mutē. Svarīgi ir garšvielu nevis sakošļāt, bet gan lēni sakošļāt. Jo ilgāk to darīsiet, jo vairāk noderīgu mikroelementu sniegs krustnagliņas. Tas ir saistīts ar garšvielas sildīšanu.

Krustnagliņu lietošana var viegli kļūt par daļu no jūsu rīta rutīnas. 15 minūtes pirms brokastīm sakošļājiet 1 krustnagliņu. Krustnagliņu aktīvās sastāvdaļas labvēlīgi iedarbojas uz gremošanas traktu, padarot to vēl efektīvāku.

Tas viss tieši ietekmē pārtikas gremošanu. Turklāt krustnagliņas satur lielu daudzumu antioksidantu. Tie ir elementi, kas cīnās pret brīvajiem radikāļiem.

Papildus krustnagliņām ir arī citi pārtikas produkti, kas satur antioksidantus. Piemēram, mellenes, zemenes, avenes, bietes, burkāni un citi. Tomēr to saturs krustnagliņās ir daudz lielāks.

Triki ar krustnagliņām

Ar krustnagliņu palīdzību var paaugstināt asinsspiedienu. Tas ir daudz efektīvāk un veselīgāk nekā viena kafijas tasīte. Ja ciešat no zema asinsspiediena, vienkārši sakošļājiet 1-2 krustnagliņas. Galvassāpes, nogurums un miegainība būs prom!

Lasi vēl: 3 lietas, kuras jāpaspēj paveikt dārzā pirms rudens iestāšanās

Ja dzerat kafiju tikai tādēļ, lai no rīta pamostos, iesakām to aizstāt arī ar krustnagliņām. Garšviela ne tikai atsvaidzinās elpu un iedarbinās gremošanas trakta darbību, bet arī lieliski uzmundrinās.

Ja ciešat no bezmiega, jums var palīdzēt arī krustnagliņas. Vienkārši novietojiet maisiņu ar krustnagliņām pie spilvena. Krustnagliņu aromātam ir nomierinošs efekts. Ar tā palīdzību jūs aizmigsiet ne tikai ātrāk, bet arī spēcīgāk.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment