Pufīgas kabaču pankūkas ir ātrs veids, kā “utilizēt” lielu daudzumu kabaču. Ēdiens ātri vien pazūd no galda, un arī pēc atdzesēšanas tas paliek garšīgs.
Pēc vēlēšanās mīklai var pievienot citus dārzeņus, rīvētu sieru un malto gaļu.
Lai pankūciņas neiznāktu pārāk ūdeņainas, izvēlieties ne pārāk jaunus kabačus. Ja ir daudz sulas, var arī palielināt miltu daudzumu.
Sadzīves tehnikas, kuras nedrīkst pieslēgt caur pagarinātāju
Pagatavošana:
Nomazgājiet un nosusiniet kabačus, noņemiet miziņu un sēklas no vecajiem augļiem. Rīvē uz rupjas rīves un atstāj uz 10-15 minūtēm. Šajā laikā izdalīsies sula. Izspiež kabačus ar rokām un notecina caurdurī. Pievienojiet sāli un piparus, kā arī sasmalcinātus garšaugus un saputojiet olu.
Tad pievieno miltus – atkarībā no kabaču sulīguma var būt nepieciešams vairāk vai mazāk. Uzkarsē pannu uz augstas uguns un uzlej eļļu. Tad samaziniet karstumu līdz zemam un izkārtojiet pankūkas. No katras puses cep apmēram 3-4 minūtes. Nogaršo pirmos gabaliņus – ja tie nav izcepti, pārējos cep zem vāka uz lēnas uguns.
Kabaču pankūciņas ieteicams pasniegt ar jogurta vai ķiploku mērci, skābo krējumu, sālītu zivi.
Precīzas sastāvdaļas raksta otrā lapā, plus arī metode, kā šādas pankūciņas vislabāk pagatavot cepeškrāsnī!
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk