Mīkstas un gaisīgas kabaču pankūkas ir lielisks veids, kā izmantot lielu kabaču daudzumu. Tās ātri pazūd no galda un saglabā savu lielisko garšu pat atdzesētas.
Pēc izvēles mīklai var pievienot citus dārzeņus, rīvētu sieru vai malto gaļu. Lai pankūkas nebūtu pārāk mitras, ieteicams izvēlēties ne pārāk jaunus kabačus. Ja kabači izdala daudz sulas, var vienkārši pievienot vairāk miltu.
Lasi arī: Santehniķis atklāja, kā pagatavot dabisku līdzekli aizsērējušu cauruļu tīrīšanai
To vieglā un mīkstā struktūra piešķir pankūkām īpašu pievilcību, jo tās burtiski kūst mutē. Kabači ir maigi pēc garšas un labi uzsūc garšvielas, padarot pankūkas aromātiskas un labi sabalansētas. Un tās ir universālas – var baudīt gan siltas, gan atdzesētas, un tās ir lieliskas gan brokastīs, gan vakariņās.
Pagatavošana:
Nomazgājiet un nosusiniet kabačus, noņemiet miziņu un sēklas no vecajiem augļiem. Rīvē uz rupjas rīves un atstāj uz 10-15 minūtēm. Šajā laikā izdalīsies sula. Izspiež kabačus ar rokām un notecina caurdurī. Pievienojiet sāli un piparus, kā arī sasmalcinātus garšaugus un saputojiet olu.
Tad pievieno miltus – atkarībā no kabaču sulīguma var būt nepieciešams vairāk vai mazāk. Uzkarsē pannu uz augstas uguns un uzlej eļļu. Tad samaziniet karstumu līdz zemam un izkārtojiet pankūkas. No katras puses cep apmēram 3-4 minūtes. Nogaršo pirmos gabaliņus – ja tie nav izcepti, pārējos cep zem vāka uz lēnas uguns.
Kabaču pankūciņas ieteicams pasniegt ar jogurta vai ķiploku mērci, skābo krējumu, sālītu zivi.
Precīzas sastāvdaļas raksta otrā lapā, plus arī metode, kā šādas pankūciņas vislabāk pagatavot cepeškrāsnī!
Kabaču pankūkas, gatavojot uz pannas
Sastāvdaļas:
- Kabači – 2
- Ola – 1
- Milti – 5 ēdamkarotes
- Sāls, pipari, garšvielas pēc garšas
- Garšaugi pēc garšas;
- Saulespuķu eļļa – 2 ēdamkarotes
Kabaču pankūkas, gatavojot cepeškrāsnī
Pagatavošana:
Nomazgājiet kabačus un sarīvējiet tos uz rupjas rīves. Atstāj uz 10 minūtēm, pēc tam izspiež lieko mitrumu. Sīpolus un garšaugus smalki sagriež, burkānus sarīvē un pievieno kabačiem. Maisījumam pievieno sāli un piparus, iemaisa olas un miltus.
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°. Cepšanas paplāti izklāj ar pergamentu. Ar karoti izklājiet pankūciņas – tām jābūt vienāda biezuma, lai izceptos vienmērīgi. Produktus cep 10-15 minūtes. Pēc tam ar lāpstiņu pārliek uz otru pusi un cep vēl 10 minūtes.
Sastāvdaļas:
- Kabači – 2
- Burkāns – 1
- Sīpols – 1
- Olas – 2
- Dilles, pētersīļi pēc garšas
- Sāls, pipari pēc garšas
- Milti – 4 ēdamkarotes
Lai labi garšo