Kā izrādās, vislabākā substance, kas uztur smadzenes noturīgas pret Alcheimera slimību, ir kļavu sīrups.
Citos pētījumos atklāts, ka kļavu sīrups palīdz arī saglabāt veselu neironu struktūru, pateicoties tajā atrodamajam resveratolam, ingredientam, kas sastopams sarkanajā vīnā.
Šis saldais sīrups pasargā ķermeni arī no citu šūnu noārdīšanās. Tāpēc nākamreiz, kad gatavo ko garšīgu, nevilcinies pārliet to ar kļavu sīrupu, lai saglabātu savas smadzenes veselas gan tagad, gan nākotnē!
Kā zināms, Alcheimera slimības pacientiem rodas grūtības ar valodu, koncentrēšanos un runāšanu, kā arī smagi atmiņas zudumi, kas beigās var novest pie tā, ka cilvēks neatpazīst pat vairs savus vistuvākos cilvēkus.
Avots: mirror.co.uk