Vienkārša viltība, kā cept zivis, lai pa visu dzīvokli nebūtu nepatīkamas smakas

Daudzi cilvēk neatteiktos no ceptas zivs gabaliņa? Taču zivju cepšana bieži vien ir saistīta ar vienu parādību, kas nepatīk nevienam: gatavošanas laikā rodas ļoti nepatīkama smaka.

Lai vispār nezinātu, kas tas ir, ir jāievēro daži svarīgi nosacījumi.

Katrs zivju gatavošanas process virtuvē sākas ar to atkausēšanu. Vislabāk ir zivis ievietot aukstā, nedaudz sālītā ūdenī – tas ievērojami paātrinās procesu. Ja ir sarkanās zivis, ieteicams to atkausēt nevis virtuvē, bet svaigā gaisā kādā vēsā vietā. Pēc atkausēšanas zivis sagriež vairāk vai mazāk vienādos gabaliņos, kas jāierīvē ar sāli un pipariem. Ar to noslēdz pirmo darba posmu.

Pēc tam zivis ir jāapstrādā miltos. Lai samazinātu nepatīkamu smaku cepšanas laikā, ļoti ieteicams izmantot kukurūzas miltus. Uzreiz pēc tam var sākt ilgi gaidīto cepšanu.

Lasi vēl: Vieglākais un efektīvākais veids, kā izbalināt zobus mājas apstākļos

Arī tā jāveic pareizā secībā. Vispirms zivis cep uz augstas uguns, pēc tam gatavošanu pabeidz uz zemas uguns. Lai novērstu zivju gabaliņu pielipšanu, pannā esošajai uzkarsētajai eļļai pievieno nedaudz sāls.

Visbeidzot, lai dotu izšķirošo triecienu zivju smaržai, iemetiet karstā eļļā kopā ar zivīm dažus nelielus kartupeļu gabaliņus. Vislabāk tos sagriezt plānās, plānās plāksnītēs. Kartupeļi tik labi noņem zivju smaku, ka cepšanas laikā visticamāk nebūs jāieslēdz pat tvaika nosūcējs virs pannas. Un, kas ir svarīgi, zivju garša pēc šādas gatavošanas būs tikai labāka!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment