Valrieksti ir būtiska sastāvdaļa vairākos Jaungada salātos un desertos, kā arī vienkārši veselīgs gardums. Tāpēc ziemas brīvdienās daudziem nāksies nodarboties ar valriekstu atbrīvošanos no cietās čaumalas.
Valriekstu mizas ir bieži diezgan cietas, tāpēc vispirms varat izmantot āmuru vai īpašu instrumentu riekstu mizu noņemšanai. Pēc tam varēsiet viegli sadalīt mizu un izņemt riekstu. Atcerieties izmantot audumu vai cimdus, lai netraumētu nevienu bērnu.
Procedūra ir diezgan ilga un sarežģīta. Bet tikai tad, ja nezināt par vienu mazu triku. Izrādās, ka valriekstu skaldīšanas procesu var ievērojami vienkāršot un paātrināt. Lai to izdarītu, jālieto tik vienkārša sastāvdaļa kā vārīts ūdens.
Kāpēc iemest valriekstus verdošā ūdenī
Produkta mērcēšana ļoti karstā ūdenī desmit minūtes palīdz ļoti ievērojami mīkstināt apvalku. Tā rezultātā pēc noteiktā laika riekstu apvalks viegli saplaisās. Valriekstu kodolu ekstrakcija būs vienkārša un ļoti ātra procedūra. Jums pat nenāksies pārāk piepūlēties, jo, pēc izņemšanos no karstā ūdens, rieksts burtiski pats “nometīs” mizu.
Kā pareizi “apstrādāt” valriekstus verdošā ūdenī
Paņemiet lielu kastroli, piepildiet daļu no tā tilpuma ar tīru ūdeni un novietojiet traukus uz degļa, kas ir ieslēgts. Kad šķidrums sāk burbuļot, pievienojiet katliņā valriekstus, kuriem nepieciešams lobīties. Pēc tam, kad ūdens atkal uzvārās, iestatiet to tieši 10 minūtes.
Kad šis laiks ir pagājis, izslēdziet degli un ar rievotu karoti, vai jebkuru citu ērtu instrumentu izņemiet valriekstus riekstus no karstā ūdens. Uzreiz pēc tam, kad produkts ir atdzisis, sāciet to tīrīt. Mīkstais apvalks tiks sasmalcināts un noņemts neticami viegli – visticamāk, jūs varēsiet iztikt bez īpašiem instrumentiem.