Vienkāršākā recepte, kā pagatavot kabaču ikrus cepeškrāsnī

Receptes ar kabaču ēdieniem droši vien ir daudz – tos var cept, izmantot salātos vai kopā ar makaroniem. Bet slavenākais ēdiens ir kabaču kaviārs, kas būs brīnišķīga uzkoda pie dažādiem ēdieniem.

Kā pagatavot kabaču ikrus, lasiet tālāk.

Sastāvdaļas

Kabači – 1 kg

Burkāni – 1

Sīpoli – 2

Tomāti – 2

Paprika – 1

Ķiploki – 5 daiviņas

Tomātu pasta – 1 ēdamkarote

Skābais krējums – 200 g;

Cukurs – 2 tējkarotes

Augu eļļa – 2 ēdamkarotes

Sāls – 1,5 tējkarote

Čilli pipari – pēc garšas

Melnie pipari – pēc garšas

Kā pagatavot kabaču ikrus cepeškrāsnī

Lai pagatavotu gardus kabaču kaviārus, daudz pūļu nav nepieciešams – pietiks tikai kārtīgi izcept dārzeņus un pēc tam tos samalt līdz viendabīgai konsistencei.

Uzsildiet cepeškrāsni līdz 180 grādiem un ietaukojiet cepšanas formu ar augu eļļu. Labāk izvēlēties keramikas vai stikla formu – tā labāk uzsilst un notur temperatūru.

Sīpolu nomizo, sagriež mazos kubiņos. Nomazgājiet tomātus, burkānus, kabačus un papriku. Burkāniem noņem ādu un sarīvē tos uz nelielas rīves.

Šādā veidā burkānus ieteicams sasmalcināt, jo tad tie vieglāk izcepsies un nebūs cieti.

Paprikai noņemiet kātiņu un sēklas, sagrieziet dārzeņus plānās šķēlītēs. Lai gan kabaču ikrus var pagatavot arī bez šīs sastāvdaļas, paprika dažādos garšu.

Kabaču ikriem labāk izvēlēties jaunus kabačus – tiem nav sēklu. Nomazgājiet dārzeņus, pārgrieziet tos gareniski uz pusēm un pēc tam sagrieziet 2 cm biezās šķēlītēs. Turklāt jaunie kabači ir mīkstāki, tāpēc tie labāk sautējas. Ja izmantojat nobriedušākus kabačus, tos nomizojiet un izņemiet sēklas.

Vispirms ietaukotā veidnē ievietojiet sīpolus, pēc tam – burkānu kārtu. Uz burkāniem liek paprikas šķēles, bet uz tām – kabaču šķēles.

Pietiek pārgriezt tomātus uz pusēm un likt tos uz kabačiem ar centru uz leju.

Cepšanas formu pārklāj ar vāku un cep dārzeņus 50 minūtes. Izņem ceptos dārzeņus no cepeškrāsns un uzmanīgi nomizo tomātus.

Ja pēc cepšanas veidnē ar dārzeņiem ir pārāk daudz šķidruma, noteciniet to, citādi pasta būs pārāk šķidra.

Pēc tam dārzeņus sajauciet ar rokas blenderi vai pagaidiet, līdz tie atdziest. Nav ieteicams panākt pilnīgi krēmīgu konsistenci – labāk ir nedaudz saglabāt dārzeņu konsistenci.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Pievieno cukuru, sāli, melnos un sarkanos piparus. Tumšzaļie kabači ir diezgan saldi, tāpēc neliels piparu daudzums palīdzēs līdzsvarot uzkodas garšu. Jāpievieno arī tomātu pasta un skābais krējums.

Nomizojiet ķiplokus un caur spiedi tos ieberiet kabaču ikros. Vēlreiz visu sajauciet ar blenderi, veidojot konsistenci atbilstoši savām vēlmēm.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment