Jau daudzus gadus es marinēju tomātus šādi: Neatkarīgi no tā, kuri tos pagaršo, visi ir sajūsmā.
Un marināde ir fantastisks padzēriens.
Liels pluss – vajag tikai nomazgāt tomātus un burkānu lapas.
Nav nepieciešams mizot ķiplokus, pievienot krustnagliņas, smaržīgos piparus un citas garšvielas – tikai sāli, cukuru un etiķi. Viss!
Garša ir pārsteidzoša!
Kad es pamēģināju šo recepti, man tā iepatikās uz visiem laikiem.
To pagatavot ir ļoti vienkārši!
Labāk ir ņemt mazus tomātus; visvairāk garšo tie, kas man ir burkā – ķiršu šķirnes.
Var izmantot arī citus, garša nemainīsies, bet vajadzēs lielākas burciņas.
Un mēs izmantojam burkas ar tilpumu ne vairāk kā 1 litru, šādiem tomātiem tie bieži ir 0,72 un 0,5 – fotoattēlā iepriekš.
Lasi vēl: Ar ko ir tik labi svaigie biešu salāti. Man izskaidroja un mājās tos taisu tagad biežāk
Braucam tālāk!
1. Sagatavoju burkas, sterilizēju vāciņus, tos uzvārot.
Burkas kārtīgi izskalo ar dzeramo sodu, kakliņu papildus notīra ar metāla švami.
Tikpat rūpīgi izskalo.
Burkas pēc šādas sagatavošanas es nesterilizēju.
Burkas var sterilizēt cepeškrāsnī vai mikroviļņu krāsnī.
2. Ļoti rūpīgi nomazgājiet burkānus lielā ūdens bļodā, noskalojiet zem tekoša ūdens.
3. Tomātus arī labi nomazgā.
4. Es sadalu burkānu lapas 2 zariņus burkā.
Pēc tam cieši sakrauju tomātus, nesaspiežot.
Kāpēc daudzas mūsu sievietes, kurām pāri 45, izskatās kā večiņas (Foto)
5. Burkās ar tomātiem ieleju verdošu ūdeni līdz pašai augšai, pārklāju ar vāku un atstāju 8-10 minūtes (atkarībā no burkas ietilpības), ūdeni notecinu.
6. Kamēr tomāti sasilst, gatavoju marinādi.
Marinādes pagatavošanai var izmantot no burciņām notecinātu ūdeni.
Marinādi parasti gatavoju, izmantojot jaunu ūdeni, kamēr burciņas uzsilst.
Šķir otru lapu, lai lasītu turpinājumu….