Piedeva ar kivi un kūpinātu lasi
Jūsu priekšā uzkoda tasītēs, tikai ar citām sastāvdaļām. Kūpināta laša garšai vienmēr ir nepieciešams svaigs aromāts, tāpēc mēs nolēmām izmantot kivi, kas ēdienam piešķirs arī maigu saldskābu noti.
Lai pagatavotu 6 porcijas, jums būs nepieciešams:
Kivi – 5 gab.
kūpināts lasis -150 g
biezpiens – 100 g
majonēze – 3 ēd.k. l.
ķiploki – 1 daiviņa
citronu sula – 2 tējk.
mikro garšaugi dekorēšanai
Mērces pagatavošanai bļodā sajauc biezpienu ar majonēzi, citrona sulu un sasmalcinātu ķiploku. Rūpīgi samaisa.
Kivi nomizo un mīkstumu sagriež mazos kubiņos. Tādos pašos kubiņos sagriež zivi.
Sadaliet kivi četrās bļodiņās. Izkārtojiet lasi un pievienojiet siera mērci. Dekorē ar garšaugiem.
Šķiņķa rullīši ar sieru un ķiplokiem
Šķiņķa rullīši ar sieru un ķiplokiem šķiet vienkārša uzkoda, kas nepretendē uz augstās pavārmākslas jomām, bet tajā pašā laikā bauda neatslābstošu popularitāti uz svētku galda. Protams, liels pluss saimniecei ir šāda ēdiena pagatavošanas vienkāršība. Sagatavojiet olu, siera un ķiploku pildījumu, ietiniet to iecienītā šķiņķa šķēlēs, un viss ir gatavs!
Lai pagatavotu 8 porcijas, jums būs nepieciešams:
olas – 3 gab.
puscietais siers – 250 g
ķiploki – 2 daiviņas
majonēze – pēc garšas
malta paprika – 1/2 tējk. l.
vārīta kūpināta šķiņķa kvadrātveida šķēles – 24 gab.
garšaugi dekorēšanai – pēc garšas
sāls, svaigi malti melnie pipari – pēc garšas
Sagatavot šķiņķa ruļļu pildījumu. Cieti vārītas olas uzvāra, atdzesē tekošā ūdenī, nomizo un smalki sagriež. Sieru sarīvē uz rupjas rīves, sajauc ar olām.
Ķiplokus nomizo, smalki sarīvē, sajauc ar majonēzi (vai dabīgo jogurtu!), pievieno papriku un piparus. Iegūto mērci pārlej sieram, samaisa.
Uz šķiņķa šķēlītēm uzsmērē pildījumu un katru šķiņķa šķēli satin. Liek uz šķīvja un dekorē pēc vēlēšanās.
Lasi vēl: Izvēlieties skaitli un uzziniet, vai jūsu vēlme piepildīsies šoziem
Pirms pasniegšanas rullīšus labāk nedaudz atdzesēt.
Tevi noteikti interesēs
- Holivudas zvaigzne Džūda Lovs piekritis filmā atveidot vienu no šobrīd pasaulē visvairāk nicināmākajiem cilvēkiemby Laura Blūma
- Dārzkopji, pārliecinieties, ka esat to izdarījuši pirms februāra sākuma – šeit ir norādīts, ar ko vajadzētu apkaisīt kokus un krūmusby Anete Vītola
- Aldis Gobzems atklāj, kāpēc viņš patiesībā nomainīja savu latvisko vārdu un uzvārdu, kļūstot par “spāni”by Laura Blūma