Pagatavošanas gaita:
Es ieteiktu bietes nevis vārīt, bet cept cepeškrāsnī: tad šie dārzeņi sanāk sulīgi, saldi, saglabājas visas veselībai labvēlīgās vielas, bet aromāts ir vienkārši brīnišķīgs.
Sīpolu sagriežam mazos kubiņos un apcepam augu eļļā.
Gurķus sagriežam kubiņos un pievienojam sīpolam, samaisām un sautējam uz lēnas uguns 5 minūtes.
Pievienojam sasmalcinātus ķiplokus, samaisām un vārām uz lēnas uguns vēl 2 minūtes. Noņemam no plīts.
Bietes sarīvējam uz rupjās rīves.
Vārītās olas sagriežam kubiņos.
Visus produktus apvienojam salātu bļodā, pēc garšas pievienojam majonēzi, svaigus pētersīļus un dilles.
Samaisām un pagaršojam, ja nepieciešams, pievienojam sāli un piparus.
Salāti izdodas ļoti interesanti, oriģinalitāti tiem piešķir ceptu sīpolu un marinētu gurķu garša.
Lasi arī: Pēkšņi mūžībā devusies Latvijas TV šovu zvaigzne
Šo ēdienu var droši likt uz galda ne tikai ikdienā, bet arī svētkos – mājinieki un viesi noteikti novērtēs!
Izmēģini arī tu šos vienkāršos un veselīgos salātus! Ja tev garšoja, dalies ar recepti sociālajos tīklos!
Tevi noteikti interesēs
- Braucām vilcienā ar divām kundzītēm gados – jāsaka, ka šis brauciens bija kā paaudžu sacensības
- TESTS. Izvēlies sniegpārsliņu un uzzini, ko Uguns Zirgs tev patiesībā atnesīs 2026. gadā
- Vīrs vienmēr prasa papildporciju – kad mājās ir kāposti un nedaudz maltās gaļas, uzreiz gatavoju šo gardumu
- “Tu varētu man par velti atdot mazdēla drēbītes” – paziņoja draudzene Antra, kaut es tā nedomāju
- “Jāpauž skaidra latviskā nostāja”: Rīgas dome pieņem jaunu lēmumu, kas stāsies spēkā jau šogad
- Sinoptiķu prognoze svētkiem: Ziemassvētkos gaidāms gan lietus, gan sniegs, bet drīz pēc tiem – kārtīgi ziemas mīnusi










