Vienkārši ieberu un dodos uz darbu: tualete tad vienmēr mirdzēs kā dimants

Pirms divdesmit gadiem, kad mēs ar vīru pārvācāmies uz vecu īrētu dzīvokli, mani ļoti pārsteidza tualetes pods.

Tas bija tipisks padomju dzīvokļu modelis. Taču vislielāko pārsteigumu izraisīja ne pats pods, bet gan brūnais patinas pārklājums tā iekšpusē.

Neskatoties uz visiem maniem mēģinājumiem, es nekādi nevarēju atbrīvoties no šī nosēduma. Tomēr drīz vien atklāju risinājumu, kas padarīja manu tualeti neticami baltu, un rezultāts bija pārsteidzošs.

Lasi vēl: Šādi kotletes neviens negatavo: Manas vecmāmiņas mūžsenā recepte, ko izmantoju katros svētkos

Sākumā jāsaprot, kāpēc šādi nosēdumi veidojas, lai zinātu, kā ar tiem tikt galā.

Tualetes podā ar laiku rodas brūni nosēdumi vairāku iemeslu dēļ, kas parasti saistīti ar ūdens kvalitāti, netīrumiem un minerālvielu uzkrāšanos:

Cietais ūdens: Ja ūdens ir ciets, tas satur lielu daudzumu minerālvielu, piemēram, kalciju, magniju un dzelzi. Kad ūdens nožūst uz tualetes poda virsmas, šie minerāļi uzkrājas un laika gaitā veido brūnus, dzeltenus vai oranžus nosēdumus.

Šīs kotletes izkūst mutē; Vienkārša recepte sulīgu kotlešu pagatavošanai pusdienām vai vakariņām

Dzelzs un mangāna nogulsnes: Ja ūdens satur daudz dzelzs vai mangāna, tas var izraisīt rūsas veida traipus, kas parādās kā brūni vai sarkanbrūni nosēdumi. Šīs nogulsnes bieži veidojas, ja ūdens avots nāk no akas vai ja ir vecas caurules.

Urīna akmens un kaļķakmens: Laika gaitā tualetes podā var uzkrāties urīna akmens un kaļķakmens, kas ir cietas nogulsnes, ko veido minerālvielas no ūdens un ķīmiskās vielas no urīna. Tie kļūst par cietiem, brūniem nosēdumiem, kurus ir grūti notīrīt.

Bioloģiskais piesārņojums: Ja tualetes pods netiek regulāri tīrīts, uz tā virsmas var uzkrāties netīrumi, baktērijas un citi mikroorganismi, kas var radīt nosēdumus. Šie organiskie materiāli laika gaitā veido redzamus traipus.

Nepietiekama tīrīšana: Ja tualetes pods netiek pietiekami bieži tīrīts vai tiek izmantoti nepiemēroti tīrīšanas līdzekļi, nosēdumi var uzkrāties un kļūt noturīgāki. Regulāra un pareiza tīrīšana palīdz novērst šo problēmu.

 

Šķir otru lapu, lai uzzinātu, kāda ir mana metode tīrīšanai

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment