Ja jūs piekrītat man, ka skābētu kāpostu nekad nevar būt par daudz, tad gatavojiet tos maisiņā kopā ar mani!
Šī recepte ir unikāla! Un jūs, iespējams, būsiet pārsteigti, cik vienkārša tā ir, un uzkoda iznāk lieliski raudzēta un ļoti garšīga!
Skābēšanas process, kurā kāposti fermentējas, veido pienskābi, kas piešķir patīkamu, viegli skābu garšu. Šī garša ir dabiska un atsvaidzinoša, kas bieži vien labi papildina dažādus ēdienus. Skābēšanas procesā kāposti saglabā savu kraukšķīgumu, padarot tos īpaši baudāmus kā uzkodu vai piedevu.
Fermentācija piešķir skābētiem kāpostiem nelielu umami garšu, kas ir piektā garšas dimensija un rada dziļāku un sarežģītāku garšas sajūtu.
Lasi arī: Kādas bikses sievietēm pēc 50 gadu vecuma nevajadzētu valkāt un kāpēc
Kāposti būs gatavi ēšanai pēc 48 stundām!
Precīzas sastāvdaļas atradīsi raksta beigās!
Ķeramies klāt pagatavošanai!
Pagatavošanas gaita
Sasmalciniet baltos kāpostus smalkos, plānos salmiņos, izmantojot nazi vai speciālu smalcinātāju.
Pārliec kāpostus atsevišķā bļodā un uzreiz sarīvē klāt tiem svaigus burkānus, izmantojot parasto rupjo rīvēšanas rīvi.
Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk
Tevi noteikti interesēs
- Mana draudzene Liene strādā par parastu kasieri lielveikalā un viņa nolēma padalīties ar veikalu ”knifiņiem”
- 20.–21. decembris ir gada maģiskākā nakts, kad Tumsa paver durvis sievišķības spēkam – ko svarīgi zināt
- Kad 65 gadus vecais “dīvāna īrnieks” kļuva nekaunīgs, viņa sieva pateica vienu frāzi…
- “Lauku bērnudārza epopeja turpinās” saka Maija, “bērnu vecāki bija satraukti, jo viņi dzimšanas dienā neatnesa saldumus”
- Vectētiņa sālītā speķa recepte – nepērc to veikalā, bet pagatavot pats, turklāt 3x lētāk un garšīgāk
- Zināms kurām mājsaimniecībām nāksies no 2026.gada maksāt krietni vairāk par elektrību










