Un vēl obligāti pie ķiploku pastas gatavojam aromātisku piedevu no tomātiem ar zaļumiem:
Tomāti ķiršu — 150 g, sagriežam pusēs vai ceturtdaļās.
Pievienojam nedaudz svaigi spiestu citrona sulas, sāli, piparus un sasmalcinātus aromātiskos zaļumus vai garšaugus pēc garšas (piparmētra, oregano, baziliks, Provansas garšaugi, itāļu garšaugi utt.).
Viss kārtīgi samaisām un liekam virsū ķiploku grauzdiņiem.
Pa virsu liekam gabaliņu mājas siera. Viss — grezna uzkoda gatava!
Grauzdiņi ar ķiploku pastu, tomātiem un mājas sieru
Var rotāt ar svaigu piparmētru vai bazilika lapām — tas ne tikai garšo lieliski, bet arī izskatās ļoti skaisti!
Saglabājiet recepti, eksperimentējiet ar dažādiem garšaugiem un garšvielām — un dalieties komentāros ar savām sajūtām!
Var rotāt ar svaigām piparmētras vai bazilika lapām — tas ne tikai garšo lieliski, bet arī izskatās ļoti skaisti!
Saglabājiet recepti, eksperimentējiet ar dažādiem garšaugiem un garšvielām — un dalieties komentāros ar savām sajūtām!
Noderīgi padomi saimniecēm uzziņai:
Labāk izmantot mājas vai pilnpienu, nevis ultrapastersizētu pienu.
Citronsulu var aizvietot ar etiķi (6–7 ml uz litru piena), bet garša būs citāda — ar citronu tā ir aromātiskāka.
Lai izveidotos skaista apaļa siera bumba, var marli ar siera masu piesiet mezglā un pakārt virs bļodas — tad atlikušie sieriņa šķidrumi izlīs vienmērīgi, un forma būs kārtīga.
Grauzdiņi labi uzglabājas burkā, ja uz tiem neklāj pildījumu iepriekš.
Lasi vēl: Tikai 1 karote zem zemenēm jūnijā – ogu būs kaudzēm: no šīs mēslošanas katrs krūms dos līdz pat 500 ziedkātiem, un ogas būs lielas
Atlikušo sieriņa šķidrumu var izmantot cepšanā — piemēram, pankūkām vai maizei.