Vienkārši padomi, kā iemācīties agrāk piecelties un labāk izgulēties naktī

Jo īsākas dienas, jo ātrāk izsīkst iekšējais akumulators, un daudzi no mums iekrīt vienā un tajā pašā slazdā: lai pēc darba atlicinātu laiku personīgām lietām, mēs paliekam līdz vēlai naktij augša, bet no rīta pieceļamies zombijam līdzīgā stāvoklī.

Šķiet pazīstami? Vai esat kādreiz domājuši par iespēju mainīt savu darba grafiku? Lūk, daži veselā saprāta padomi par šo tēmu.

Pastāvīgs atpūtas trūkums un vēlā gulētiešana ir sarežģītāka problēma, nekā varētu šķist. Dienu pēc dienas iemiegot pusnaktī, mainās ķermeņa fiziskās īpašības: uz pierādījumiem balstīta medicīna neslēpj, ka veselīgais vielmaiņas ritms tiek izjaukts hormonu līdzsvara izmaiņu dēļ.

Ārēji tas ir ļoti vienkārši: jūs izskatāties sliktāk. Un ne tikai maisiņu zem acīm un pietūkuma dēļ, bet arī liekā svara dēļ. Tas ir saistīts arī ar miega trūkumu, jo, ja dabiskais ritms ir izjaukts, izsalkuma hormona grelīna un tauku dedzināšanas hormonu kompleksa darbība pārstāj būt saskaņota.

Ja uz pierādījumiem balstīta medicīna jums šķiet nedaudz garlaicīga, ieklausieties ķīniešu medicīnā: tā atgādina, ka veselā organismā ir jāuztur līdzsvars starp iņ un jaņ. Praktiski tas nozīmē sekojošo: ja jums trūkst enerģijas un aktivitātes, jums ir jāpielāgo atpūta. Par to ir atbildīga iņ enerģija. Ķīniešu gudrie uzskata, ka nedrīkst aizmigt vēlāk par 23:00, un, ja aizmigsi tikai pēc 3:00, jūs paliekat dusmīgs cilvēks, jo miega trūkuma dēļ izdalās žults.

Vai jūs tam ticat, vai nē, ir jūsu ziņā, bet šeit ir daži padomi, kas palīdzēs jums pārkārtot savu miega un pamošanās ciklu. Rezultātus jūs redzēsiet paši! Jā, mainot gulētiešanas un celšanās grafiku, būs jāpielāgo ikdienas dzīve, taču, jo agrāk ejat gulēt, jo labāk guļat. Un, pielāgojot savus rītus, lai paveiktu darbus, nevis cenos izkļūt no miegainas komas, jūs ātrāk būsiet brīvs.

Pamēģiniet doties gulēt plkst. 22.00 un novērtējiet, kā jūtaties mēnesi vēlāk.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment