Es vienkārši dievinu kausētu sieru, bet veikalos nopērkamajos produktos bieži vien ir nevēlamas piedevas. Tāpēc izlēmu kausēto sieru pagatavot pati. Izmēģināju daudzas receptes, kamēr atradu ideālo – vienkāršu un neticami garšīgu.
Šis kausētais siers izdodas gluds un maigs, ar patīkamu, krēmīgu garšu. Man patīk tam pievienot dažādas sastāvdaļas, piemēram, dilles, sēnes vai šķiņķi. Mājās gatavots kausētais siers gan garšīgāks, gan veselīgāks par veikalā nopērkamo. Turklāt to var uztaisīt tikai 10 minūtēs!
Sastāvdaļas:
500 grami biezpiena (vai mājas siera ar tauku saturu vismaz 9%);
60 grami augstas kvalitātes saldkrējuma sviesta;
½ tējkarote sāls;
½ tējkarote sodas;
1 vistas ola;
Pēc vēlēšanās: dilles vai citi zaļumi.
Pagatavošanas gaita:
Es izmantoju mājas biezpienu, lai gan der arī veikalā pirktais, galvenais, lai tauku saturs būtu vismaz 9% un produkts – augstas kvalitātes.
Biezpienu sakuļu blenderī līdz viendabīgai masai, tad pārlieku nerūsējošā tērauda katliņā.
Pēc tam biezpienam pievienoju vistas olu, ½ tējkaroti sāls, tikpat daudz sodas un kārtīgi samaisu. Pēc sodas pievienošanas biezpiens kļūst gaisīgs.
Lieku katliņu uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, gaidu, kamēr biezpiens sāk kust.
Tad pievienoju sviestu istabas temperatūrā un maisījumu uzvāru.
Iegūtajai šķidrajai masai pievienoju dilles, kārtīgi samaisu un atstāju uz galda, līdz atdziest, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam, kad siers ir nedaudz atdzisis, saleju to veidnēs un lieku ledusskapī, lai sabiezē.
Rezultāts – puskilograms garšīga kausēta siera, kas ideāli piemērots smērēšanai uz maizes.
Tici man, mājās gatavots kausētais siers ir nesalīdzināms ar veikalā nopērkamo – ja vienu reizi pamēģināsi to uztaisīt, gribēsies vēl un vēl!
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē to ar pozitīvu emocijzīmi un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!