Lieku katliņu uz mazas uguns un, nepārtraukti maisot, gaidu, kamēr biezpiens sāk kust.
Tad pievienoju sviestu istabas temperatūrā un maisījumu uzvāru.
Iegūtajai šķidrajai masai pievienoju dilles, kārtīgi samaisu un atstāju uz galda, līdz atdziest, ik pa laikam apmaisot.
Pēc tam, kad siers ir nedaudz atdzisis, saleju to veidnēs un lieku ledusskapī, lai sabiezē.
Rezultāts – puskilograms garšīga kausēta siera, kas ideāli piemērots smērēšanai uz maizes.
Tici man, mājās gatavots kausētais siers ir nesalīdzināms ar veikalā nopērkamo – ja vienu reizi pamēģināsi to uztaisīt, gribēsies vēl un vēl!
Sastāvdaļas:
500 grami biezpiena (vai mājas siera ar tauku saturu vismaz 9%);
60 grami augstas kvalitātes saldkrējuma sviesta;
½ tējkarote sāls;
½ tējkarote sodas;
1 vistas ola;
Pēc vēlēšanās: dilles vai citi zaļumi.
Ja tev noderēja šī recepte, atzīmē to ar pozitīvu emocijzīmi un dalies sociālajos tīklos. Priecāsimies arī par taviem komentāriem!
Tevi noteikti interesēs
- Tramps saņēmis personīgu vēstuli no Zelenska — pēc pieprasījuma tiek atklāts vēstules satursby Sandra Ločmele
- Tas sāksies no ceturtdienas un “kulmināciju” sasniegs brīvdienās: meteorologs Toms Bricis nāk klajā ar jaunākajām laika prognozēmby Laura Blūma
- Režisors Gints Zilbalodis vēlreiz pamatīgi pārsteidzis “Straume” fanus ne tikai Latvijā, bet arī pasaulēby Laura Blūma