Pagatavošanas metode:
1. Sīpolus sagriež pusapļos, bet burkānus sarīvē uz rupjās rīves.
2. Uzkarsē pannu, ielej tajā augu eļļu, pēc brīža turpat pannā pievieno burkānus un sautē kopā ar sīpoliem līdz tie kļūst mīksti. Sīpolus cep līdz tie kļūst zeltaini brūni.
3. Turpat pannā pēc brīža pievieno malto gaļu, un, maisot cep, līdz tā kļūst mīksta. Pievieno sāli un piparus – pēc garšas.
4. Nomizo kartupeļus un sagriež šķēlītēs, liek bļodā. Pārber kartupeļu garšvielas un visu kārtīgi samaisa.
5. Atsevišķā bļodā saputo olas, pievieno pienu, sasmalcinātus zaļumus un arī visu kārtīgi samaisa.
6. Ar augu eļļu ietaukotā cepšanas traukā kārto pusi no kartupeļiem, pāri pārkaisa daļu no siera. Virsū kārto malto gaļu ar burkāniem un sīpoliem un pārlej ar šķidrumu.
7. Pēc tam kārto vēl vienu kartupeļu kārtiņu, pārkaisa vēlreiz sieru (nedaudz atstāj, lai būtu ar ko pārkaisīt virspusi) un pārlej atlikušo šķidrumu.
Lasi vēl: Vasarīgs pīrāgs “Trīs karotītes”: pagatavojams bez svariem un bez miksera. Ļoti vienkārša recepte pīrāgam, kas burtiski kūst mutē
8. Liek cepties cepeškrāsnī 180 grādu temperatūrā iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī. Jācep apmēram 50 minūtes, kamēr kartupeļi izcepušies pavisam mīksti.
9. Desmit minūtes pirms cepšanas beigām apkaisiet sacepumu ar atlikušo sieru, lai veidotos brūna garoziņa.
Ēdiens ir gatavs baudīšanai! Šādi jūs varat pabarot visu ģimeni, nepavadot virtuvē stundām ilgi! Labu apetīti!