Vienkāršs ēdiens ar pārsteidzošu garšu – cepti kartupeļi jaunā veidā

Cepti kartupeļi ir klasika, kuru mīl daudzi. Tomēr izcept patiešām gardus kartupelīšus, lai tie būtu ar zeltainu, kraukšķīgu garoziņu no ārpuses, un patīkami mīksti no iekšpuses, nav nemaz tik vienkāršs uzdevums.

Šī recepte kartupeļiem ar kraukšķīgu garoziņu un maigu vidiņu būs īsts glābiņš, kad ātri jāpagatavo sātīgs un garšīgs ēdiens. Ievērojot mazos padomu, varat ātri vien pagatavot gardu maltīti.

Sastāvdaļas

4 vidēji kartupeļi

1 sīpols

3 ķiploka daiviņas

4 vistas olas

4 ēdamkarotes skābā krējuma

Svaigas dilles pēc garšas

Sāls un pipari pēc garšas

Kartupeļu sagatavošana soli pa solim

Nomizotus kartupeļus sagriežam plānos daiviņās, un apcepam labi sakarsētā pannā līdz iegūstam zeltaini brūnu garoziņu. Kartupeļiem pievieno smalki sagrieztu sīpolu un izspiestu ķiploku. Turpiniet cept 2-3 minūtes.

Atsevišķā bļodā sakuļ olas ar skābo krējumu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Pēc izvēles un savas gaumes šajā brīdī var veļ pievienot kādas garšvielas, piemēram, kurkumu, kaltētu timiānu utt.

Vienmērīgi iesmērē kartupeļus ar olu-skābā krējuma maisījumu un cep uz vidējas uguns, līdz olas ir pilnībā sabiezējušas. Pirms pašas pasniegšanas apkaisa ēdienu ar sasmalcinātām dillēm vai citiem zaļumiem pēc savas izvēles. Piemēram, lieliski derēs arī pētersīļi vai koriandrs.

Padoms: Lai iegūtu bagātīgāku garšu, olu maisījumam varat pievienot nedaudz rīvēta siera vai paprikas. Siers gan padarīs ēdienu nedaudz sātīgāku, bet noteikti arī garšīgāku.

Šis vienkārši pagatavojamais, bet pārsteidzoši garšīgais ēdiens ir lieliski piemērots gan ģimenes vakariņām, gan viesu pabarošanai. Kraukšķīgie kartupeļi apvienojumā ar maigu olu-skābā krējuma pildījumu un ķiploku aromātu neatstās vienaldzīgus.

Ēdienam lielisks papildinājums būs svaigi dārzeņi. Bet pēc vēlmes varat baudīt arī kopā ar dažādiem gaļas izstrādājumiem. Izmēģiniet un baudiet gardo maltīti!