Mājās gatavotās kabanos desiņas ir lieliska alternatīva veikalā nopērkamajām uzkodām, jo tās nesatur liekus konservantus un tiek gatavoti tikai no dabīgām izejvielām.
Tās var ņemt līdzi ceļojumā, piknikā vai vienkārši baudīt mājās kopā ar ģimeni. Šis ēdiens iepriecinās gan pieaugušos, gan bērnus ar savu maigo garšu un apetīti rosinošo aromātu. Kabanos desiņas ir viegli pagatavot, un rezultāts pārsniegs visas cerības, kā savā lapā rakstīja Romāns Jemets.
Sastāvdaļas desiņu pagatavošanai
Vistas gaļa – 1 kg
Sāls – pēc garšas
Malts koriandra – ½ tējkarote
Ķiploku garšvielas – ½ tējkarote
Kūpināta paprika – ½ tējkarote
Ūdens – 2 ēdamkarotes
Kabanos desiņ pagatavošanas gaita
Vistas gaļu vajadzētu samalt gaļas mašīnā, līdz iegūst viendabīgu maisījumu. Pievienojiet sāli pēc garšas, pārējās garšvielas un divas ēdamkarotes ūdens, lai vienmērīgi sajauktos visas sastāvdaļas.
Rūpīgi samaisiet malto gaļu piecas minūtes, līdz tā kļūst elastīga un nedaudz lipīga. Laba sajaukšana palīdzēs izvairīties no gaisa kabatu veidošanās turpmākajās desās.
Sagatavoto malto gaļu liek konditorejas maisiņā, nogriež galu, lai kontrolētu produktu biezumu. Izspiediet desiņas uz režģa vai, ja jums tāda nav, uz cepešpannas, kas izklāta ar pergamentu.
Žāvējiet desiņas cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 50°C temperatūrai 5 līdz 6 stundas. Ja vien ir iespējams, izmantojiet konvekcijas režīmu labākai gaisa cirkulācijai. Atcerieties, ka garšvielas var mainīt pēc garšas, piemēram, pievienot muskatriekstu vai rozmarīnu.
Pēc žāvēšanas desiņas var saldēt vai uzglabāt ledusskapī līdz 5 diennaktīm. Jebkurā gadījumā rezultāts būs visa ieguldītā laika vērts. Mājas kabanos desiņas ir maigas, aromātiskas un bez konservantu, piemērotas gan ceļojumiem, gan svētku galdam. Tās ātri vien pazudīs no galda, un tuvinieki tās prasīs vēl un vēl.