Vienmēr pagatavoju pa 20 burciņām šo vieglu salātu – jau janvārī izvelku no pagraba pēdējo burciņu

Sastāvdaļas:

Savai garšīgajai pagatavošanai es ņemu šo:

vidēji nogatavojušies baltie kāposti – 3 kg (agros un vēlos kāpostus nelietoju, garša nepareiza);
tomāti – 1,5 kg labi nogatavojušos tomātu;
bulgāru pipari – 1 kg (parasti es savācu nekvalitatīvus – mazus, negatavus, kaut kur sabojātus, savītus augļus);
burkāni – 1 kg;
sīpoli – 0,5 kg;
cukurs – 6 ēdamk. l.;
sāls – 6 tējk;
saulespuķu eļļa – 100 ml;
70% etiķa esence – ½ tējk.

Dotais sastāvdaļu daudzums atbilst 6 litru produkta burciņām. Kā jūs saprotat, es vienmēr sagatavoju 5 .

 

Bonuss: kraukšķīgi kāposti

Tas ātri pagatavojas un vēl ātrāk izdziest.

Sastāvdaļas:

2,5 kg balto kāpostu;
1 liels burkāns;
1 gab bulgāru pipari;
2 ēd.k. l. sāls un cukurs;
1 litrs ūdens (pēc tam varat pievienot vēl 200 ml).

Sagatavošana soli pa solim:

Ar nazi smalki sagriežu baltos kāpostus un ievietoju piemērotā traukā.

Vienu lielu burkānu sarīvēju uz rupjās rīves.

1 saldo papriku sagriezu strēmelītēs. Ja jums tas nepatīk, jums nav jāizmanto šis dārzenis. Arī bez tā būs ļoti garšīgi.

Es arī šeit bez slaida pievienoju norādīto cukura un sāls daudzumu.

Es sajaucu ar rokām! Tas ir nepieciešams, lai cukurs un sāls vienmērīgi sadalītos visā masā.

Izskaloju burku ar ūdeni un sodu un izžāvēju.

Es ieliku tajā kāpostus, bet nesablīvē to.

Tad piepildu to ar parastu krāna ūdeni.

Izmēģināju dažādas metodes, bet šī man patika visvairāk. Rezultātā kāposti izrādās ļoti kraukšķīgi.

Burku noteikti lieku katliņā, jo rūgšanas procesā kāposti izdalīs sulu.

Tātad tas paliek pie manis veselas 3 dienas. Tad man garšo. Izrādās kraukšķīgs, nedaudz skābs. Aizveru ar neilona vāku un ievietoju ledusskapī.

Lasi vēl: Es katru nedēļu novācu sīpollociņus, pateicoties olu paplātēm

 Es pasniedzu ar augu eļļu. Labu apetīti! Pagatavojiet to vienreiz, un jūs to nenožēlosiet. Tas ir vienīgais veids, kā vēlāk pagatavot kāpostus. Gan ātri, gan noderīgi!

Leave a Comment