Vienmēr pārbaudi, vai iepriekšējā sesija bankomātā ir pabeigta citādi vari iekulties problēmās

Tiek uzskatīts, ka naudas izņemšana, pārskaitīšana un rēķinu apmaksa caur bankomātu ir drošs process, un ar karti vai naudu nekas nenotiks. Tomēr tā nav taisnība!

Krāpnieki mūsdienās jau ir iemācījušies krāpt cilvēkus caur šīm ierīcēm, izmantojot jaunas shēmas.

Daudzi jau zina, ka it kā nejauši bankomātā aizmirstas kartes nedrīkst ņemt un likt bankomātā – šādi cilvēkus jau sen māna naudas lietās. Vai esi par šo dzirdējis?

Ja nē, tad īss atgādinājums – tu ieraugi it kā bankomātā baizmirstu karti, izņem to, piedāvā atdot, bet  krāpnieks tev saka: “Ak, es aizmirsu karti, lūdzu, atdodiet”.

Ļauprātis it kā pārbauda savu naudas atlikumu un sākt kliegt, ka tu esi izņēmis, piemēram, 100 eiro – respektīvi, nozadzis viņa naudu. Tūlīt parādās “liecinieki līdzdalībnieki”, kuri draud ar policiju un apgalvo, ka uz kartes ir tavi pirkstu nospiedumi. Tev pieprasa atdot naudu skaidrā vai ar pārskaitījumu.

Daudzi cilvēki panikā un apjukumā atdod savu naudu, īpaši vecāki ļaudis vai jauni studenti. Pēc tam neviena banka vai policija nevar palīdzēt.

Ja ar tevi notiek kas tāds, nepieskaries svešai kartei, ļauj bankomātam to “norīt” 10-15 sekundēs, bet, ja ļaunprāši tevi sāk  biedēt, zvani policijai un uzstāj, lai kamera pie bankomāta visu ir ierakstījusi.

Bet šodien es tev pastāstīšu par citu krāpniecības paveidu –  piemēram, vakar mana sirmā mammīte tika apkrāpta pie bankomāta. Lai gan viņa nepazaudēja visu kartē esošo summu, tas joprojām bija nepatīkami. Nauda ieripoja svešā kontā, bet pensionāram katrs cents ir svarīgs.

Krāpnieki izmantoja cilvēku izplatīto neuzmanību un pārliecību, ka bankomāts ir uzticama ierīce.

Lūk, ko mamma pastāstīja, brīdinot citus būt vērīgākiem un vienmēr pārbaudīt, vai pēc iepriekšējā klienta sesija ekrānā ir pabeigta:

Nolēmu izņemt skaidru naudu un devos, kā parasti, uz  tuvāko bankomātu;

Bija aptuveni pieci vakarā, kļuva tumšs, tāpēc es īsti neskatījos uz bankomāta  ekrānu;

Pirms manis kāds vīrietis ieskaitīja naudu bankomātā, kas nozīmē, ka ierīce darbojās;

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment