Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Vienā no karstajām vasaras naktīm es pusmiegā gulēju savā gultā. Nē, tas nebija lipīgs aromāts, kas traucēja man gulēt vasarnīcu namiņā, es ik pa brīdim sapņoju par sīkiem un melniem kaitēkļiem, kas ēda manu ražu.

Sapnī laputis bija milzīgas. Kad viņi bija apēduši ķiršus. Tālāk sapni nenoskatījos. Pamodās kā no izrāviena un apsēdos gultā. Cīņa ar laputīm ar asajiem pipariem. Kā ātri uzveikt kaitēkli?

Šie mazie un kaitīgie kukaiņi mani tik ļoti mocīja, ka nolēmu nekavējoties rīkoties. Lai ar tiem tiktu galā, manās “tvertnēs” bija vairāki veidi, kā cīnīties. Un bija vēl viens triks, ko kaimiņš ar mani dalījās. Pagājušajā sezonā viņš tik dedzīgi cīnījās pret kaitēkļu invāziju, ka gandrīz zaudēja prātu.

Viņš staigāja pa vietni un visu laiku kaut ko murmināja zem deguna. Un tad viņš noliecās slavena burta formā un paskatījās zem lapām. Pēc vienkāršas apskates zonās bija dzirdama selektīva invekcija. Bet mans kaimiņš ir skolotājs. Tas ir tas, ko laputis sniedz kārtīgiem cilvēkiem!

Bet nenomaldīsimies pārāk tālu no tēmas, labāk paskatīsimies, ar ko es gāju pret laputīm. Protams, es neplānoju to risināt ar kailām rokām…

Ķīmiskais trieciens

Apskatījis kaitēkļu invāzijas apmērus, es nolēmu viņiem dot ķīmisku triecienu. Mans diezgan viltīgais plāns bija lietot tā sauktās “z***u zāles” pret laputīm.

Ar šiem preparātiem apstrādā augļu koku vainagus. No turienes zāles iekļūst laputu ķermenī un izjauc kaitēkļu vielmaiņu. Laputīm ir beigas. Bet, ja kaitēkļiem izdodas izdzīvot un iegūt imunitāti, viss ir zaudēts. Viņi vairosies vēl aktīvāk. Tāpēc kopā ar šīm metodēm es nolēmu izmantot tautas līdzekļus.

No zar*** preparātiem es sastapu “Condifor” un “BI-58”. Veikalā netālu no vasarnīcas bija tikai “Condifor”, tāpēc es ar to bruņojos.

Šie līdzekļi sāk darboties 2 vai 3 stundas pēc pirmās izsmidzināšanas. Lai nodrošinātu lielāku uzticamību, apstrāde jāveic aizsargtērpā ar cimdiem un speciālām brillēm uz acīm. Varat arī valkāt respiratoru, lai neieelpotu “ķimikālijas”.

Starp citu, ar laputīm ir jācīnās mierīgā laikā. Pretējā gadījumā viss šķīdums tiks izpūsts no koka vai krūma. Un apstrāde kļūs bezjēdzīga.

Pirmo reizi trāpījis kaitēkļiem, es nolēmu izņemt un izmantot sava kaimiņa slepeno metodi Papildus noslēpumam no mana kaimiņa, tieši zemāk es jums pastāstīšu par citiem dzīves ceļiem cīņā pret kaitīgām laputīm.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu šo metodi

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment