Vienreiz to apsmidzināju un aizmirsu kā sliktu sapni: Kā ātri atbrīvoties no laputīm

Noslēpums no kaimiņa

Ivanovičs stāstīja, ka viņš cīnās ar laputīm ar ziepju šķīdumu, kam pievieno piparus.

Ziepju šķīduma ar pipariem recepte: izšķīdiniet 300 gramus veļas ziepes (75%) nelielā ūdens daudzumā, līdz tās kļūst par pastu. Šķīdumam pievieno sarkano karsto piparu infūziju. Lai iegūtu uzlējumu, sasmalciniet apmēram 100 gramus piparu un vāriet uz lēnas uguns apmēram stundu 1 litrā ūdens. Pēc tam noteciniet iegūto šķidrumu no trauka un pievienojiet ziepēm. Pretlaptu sastāva galīgo versiju atšķaida ar ūdeni. Izmantojiet visu šķīduma tilpumu 8 litriem ūdens.

Tieši ar šo iespēju Ivanovičs apsmidzina savus augļu kokus. Apstrāde ar ziepēm ir jāatkārto 3-4 reizes sezonā, lai laputis nevarētu palaist savvaļā.

Lasi vēl: Apkaisiet šo pulveri uz kabaču saknēm. Jūs saņemsiet tik daudz ražas, ka jums tā būs jāizdala visiem saviem kaimiņiem

Galvenie laputu līdzdalībnieki vietnē ir skudras. To parādīšanās augļu koku tuvumā ir nevēlama. Borskābe ir laika gaitā pārbaudīts skudru atbaidīšanas līdzeklis. Viņi arī bieži pret šiem kukaiņiem izmanto verdošu ūdeni, ko lej tieši izraktajos skudru pūžņos.

Nav iespējams pilnībā likvidēt skudras no teritorijas. Tie ir svarīga ekosistēmas sastāvdaļa. No tiem jāsargā tikai dārzs, starp citiem augiem skudras var būt pat labvēlīgas. Skudru pūžņa strādnieki izkaisa sēklas pa visu apkārtni un cīnās arī ar dažādiem sīkiem kaitēkļiem, taču noteikti ir draugi ar laputīm.

Papildus ķīmiskajām vielām un ziepēm ir arī citi dabiski veidi, kā apkarot kaitīgos kaitēkļus. Nesen es sāku aktīvi piesaistīt mārītes savai vietnei.

Spārnotie sabiedrotie

Mārītes dabā ir milzīgi plēsēji, kas izskatās diezgan jauki un droši. Patiesībā tie var būt milzīgs ierocis pret laputīm. Galu galā viņiem patīk to ēst. Mārītes nekaitē augļu stādījumiem un ir uzticīgi vasarnieku sabiedrotie cīņā par ražu. Es piesaistu mārītes augļu stādījumiem šādi:

Pie augļu kokiem stādu ķimeņu sēklas, koriandru, kā arī dilles un pētersīļus ar piparmētru. Šie augi piesaista mārītes. Šeit ir tikai viens triks: dažiem derīgajiem augiem ir jāzied. Tāpēc personīgām vajadzībām no šīm mini dobēm ņemu tikai daļu stādījumu.

Pie kokiem un krūmiem novietoju seklus konteinerus ar akmeņiem un tīru ūdeni. Mārītēm vajag ko padzerties, un akmeņus vajag, lai sabiedrotie nenonāktu dibenā, atpūšoties no saviem taisnīgajiem darbiem.

Tagad cenšos neizmantot nekādas ķimikālijas blakus šādām “ēsmām”. Lieta tāda, ka līdzekļi pret laputīm negatīvi ietekmē arī mārītes.

Kā redzat, kaitēkļu kontroles arsenāls ir draudzīgs budžetam un par pieņemamu cenu. Galvenais ir darīt visu laikus un regulāri. Bet kā ar īsto ķīmiju? “Fufan”, “Fury”, “Karbofos” – to visu var izmantot tikai līdz brīdim, kad augļi sāk sēsties uz kokiem. Godīgi sakot, es esmu pret ķimikālijām vietnē, bet dažreiz jūs nevarat iztikt bez tās. Atgādinu vēlreiz, ka ķimikālijas jālieto, aizsargājot acis, rokas un elpc***s. Labāk tos neizmantot vispār.

Lasi vēl: “Dzīvā mulča” uz dobēm. Pareiza slāņa sakārtošana dārzā – ko var izmantot

Nākamgad plānoju pie dārza stādīt saulespuķes un kliņģerītes. Viņi arī piesaista mārītes. Papildus šiem plankumainajiem palīgiem varat mēģināt piesaistīt savai mājai mežģīnes. Veiklajām mežģīnēm patīk ēst laputis, un, lai izdzīvotu, tām ir vajadzīgas izplatāmas papardes. Būs jāiestāda arī papardes krūmi. Bet kur tam visam atrast vietu? Pastāstiet, kā jūs cīnāties ar laputīm un kaitēkļu pārmērības sekām?

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment