Bumbieru sulas dzeršana pirms smaga alkohola patēriņa, var krietni samazināt paģiru efektu.
Austrālijas valsts zinātnieki atklāja, ka tiem, kas cieš no pagājušās nakts sekām, šis auglis krietni vien uzlaboja koncentrēšanās spējas.
Tas arī mazināja atmiņas zudumu un jutību pret gaismu un skaņām, kā arī mazliet samazināja alkohola līmeni asinīs.
Pētnieki atklāja, ka šobrīd izmēģinājuši tikai Āzijas bumbierus, jeb nashi bumbierus, bet drīzumā viņi paplašinās pētījumu, lai izpētītu vai rietumu bumbieri izraisīs tādus pašus rezultātus.
Lai iegūtu vēlamo efektu, pirms alkohola lietošanas ir jāizdzer 220 mililitri sulas. Iespējams, ka veselu bumbieru apēšana varētu izraisīt līdzīgu efektu.
Menija Noāka, zinātniskā pētījuma vadītāja atklāj, ka Āzijas bumbieri satur enzīmus, kas paātrina alkohola metabolismu.
“Tāds efekts tika sasniegts tikai tad, ja pirms alkohola lietošanas tika patērēti bumbieri,” viņa atzina.
“Nav pierādīts tas, ka pēc alkohola lietošanas arī iespējams apēst bumbierus un sasniegt to pašu efektu. Galvenais, kas jāatceras, ja vēlies izvairīties no paģirām, nav jādzer vispār.”
Turpmāk tiks pārbaudītas arī citi bumbieru paveidi, lai salīdzinātu to ietekmi.
Avots: telegraph.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Gribēju vīram sagādāt pārsteigumu, bet pieķēru viņu ar citu: tad nolēmu rīkotiesby Rinalds Bergmanis
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Atradu naudu uz vējstikla, zem tīrītāja un uzreiz izsaucu likumsargus: esiet uzmanīgi, ja pamanāt ko tāduby Sandra Ločmele