Bumbieru sulas dzeršana pirms smaga alkohola patēriņa, var krietni samazināt paģiru efektu.
Austrālijas valsts zinātnieki atklāja, ka tiem, kas cieš no pagājušās nakts sekām, šis auglis krietni vien uzlaboja koncentrēšanās spējas.
Tas arī mazināja atmiņas zudumu un jutību pret gaismu un skaņām, kā arī mazliet samazināja alkohola līmeni asinīs.
Pētnieki atklāja, ka šobrīd izmēģinājuši tikai Āzijas bumbierus, jeb nashi bumbierus, bet drīzumā viņi paplašinās pētījumu, lai izpētītu vai rietumu bumbieri izraisīs tādus pašus rezultātus.
Lai iegūtu vēlamo efektu, pirms alkohola lietošanas ir jāizdzer 220 mililitri sulas. Iespējams, ka veselu bumbieru apēšana varētu izraisīt līdzīgu efektu.
Menija Noāka, zinātniskā pētījuma vadītāja atklāj, ka Āzijas bumbieri satur enzīmus, kas paātrina alkohola metabolismu.
“Tāds efekts tika sasniegts tikai tad, ja pirms alkohola lietošanas tika patērēti bumbieri,” viņa atzina.
“Nav pierādīts tas, ka pēc alkohola lietošanas arī iespējams apēst bumbierus un sasniegt to pašu efektu. Galvenais, kas jāatceras, ja vēlies izvairīties no paģirām, nav jādzer vispār.”
Turpmāk tiks pārbaudītas arī citi bumbieru paveidi, lai salīdzinātu to ietekmi.
Avots: telegraph.co.uk
Tevi noteikti interesēs
- Mans jaunais kavalieris Rolands katru nedēļu lūdz naudu, apgalvojot, ka jāpalīdz mammai — tagad domāju kā man uz to reaģētby Rinalds Bergmanis
- Mūziķis Ainars Mielavs skarbi izteicis par “Straumes” veidotājiem: Abiem latviešu džekiem ir nedaudz “aizbraucis jumts”by Laura Blūma
- Šī ir kļūda, ko noteikti pieļauj puse saimnieču – pārtrauciet turēt vaļā veļas mazgājamās mašīnas durvisby Anete Vītola