Pankūkas tiek uzskatītas par vienu no daudzpusīgākajām brokastīm lielākajai daļai mūsu valsts iedzīvotāju. Tās ir ātras, biezas pankūkas, kuras nav ilgi jāmīca un jācep.
Pankūkas var pagatavot no pavisam nedaudzām sastāvdaļām.Bieži vien pietiek ar miltiem un kefīru, sāli un cukuru. Var cept pankūkas ar raugu vai bez.
Tomēr, lai iegūtu garšīgas pūkainas pankūciņas, ir vērts zināt dažus noteikumus. Piemēram, pirms cepšanas mīklai ir jāļauj nostāvēties.Pastāstīsim, kā pagatavot pankūkas uz kefīra bāzes.
Sastāvdaļas kefīra fritēm:
kefīrs – 500 ml;
cukurs – ēdamk;
sāls – ½ tējk;
olas – gab;
milti – 440 g;
cepamā soda – ½ tējk.
Šķir otru lapu, lai uzzinātu pagatavošanas gaitu
Tevi noteikti interesēs
- Man jāiet uz darbu, bet mana mamma paziņo, ka pieskatīs savu mazbērnu tikai tad, ja es par to maksāšu nauduby Laura Andersone
- Rudens nebūs, pēc atvasaras mūs sagaida pat ledainas naktis: laika prognoze mainās uz slikto pusiby Sandra Vīgante
- Divu eiro monētas var izrādīties īpaši vērtīgas – cik daudz naudas patiesībā slēpjas tavā maciņāby Rinalds Bergmanis