Pankūciņu pagatavošana ar kefīru:
Bļodā ar siltu kefīru ieberiet granulētu cukuru un sāli, maisiet, līdz graudiņi izšķīst.
Ļoti svarīgi, lai kefīrs būtu silts. To nepieciešams uzsildīt. Pretējā gadījumā pankūkas nebūs pūkainas.
Ievietojiet kefīrā olu un vēlreiz samaisiet.
Kefīram izsijājiet miltus un mīciet mīklu pankūciņu pagatavošanai. Pārkaisiet mīklu ar cepamo sodu un kārtīgi samaisiet.
Mīklai jābūt diezgan biezai, tas ir arī galvenais nosacījums, lai pankūkas būtu pūkainas.
Svarīgi: pēc tam mīklu vairs nemaisiet.
VIDEO:
Pannā uzkarsē augu eļļu, ar karoti izklāj mīklas porcijas uz virsmas. Cepiet pankūkas no abām pusēm uz mērenas uguns līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Tevi noteikti interesēs
- Ugunīgā Zirga gada favorīti: kurām 5 Zodiaka zīmēm veiksmes vilnis atnesīs laimi un izrāvienu
- Veterinārārsti brīdina: populārajā raidījumā “Ķepa uz sirds” izskanējusi informācija, kas nav patiesa
- Izziņots svētku laika pārtikas veikalu darba laiks: 1. janvārī būs atvērti vien divi lielveikalu tīkli
- “Cik ļoti laiki ir mainījušies” teica mana vīramāte, kad es sacēlu vētru par Omnivas kurjeru, kas kavējas; “Agrāk tādu pat nebija”
- Dabas pētnieks Ilmārs Tīrmanis brīdina latviešus: ”Ja sākāt, tad nedrīkst to pārtraukt līdz pat pavasarim”
- Visi brauca pie manis, lai par velti nosvinētu Vecgada vakaru – uztaisīju viņiem joku un aizslēdzu durvis










