Pankūciņu pagatavošana ar kefīru:
Bļodā ar siltu kefīru ieberiet granulētu cukuru un sāli, maisiet, līdz graudiņi izšķīst.
Ļoti svarīgi, lai kefīrs būtu silts. To nepieciešams uzsildīt. Pretējā gadījumā pankūkas nebūs pūkainas.
Ievietojiet kefīrā olu un vēlreiz samaisiet.
Kefīram izsijājiet miltus un mīciet mīklu pankūciņu pagatavošanai. Pārkaisiet mīklu ar cepamo sodu un kārtīgi samaisiet.
Mīklai jābūt diezgan biezai, tas ir arī galvenais nosacījums, lai pankūkas būtu pūkainas.
Svarīgi: pēc tam mīklu vairs nemaisiet.
Pannā uzkarsē augu eļļu, ar karoti izklāj mīklas porcijas uz virsmas. Cepiet pankūkas no abām pusēm uz mērenas uguns līdz tās kļūst zeltaini brūnas.
Tevi noteikti interesēs
- Automehāniķa padoms: kāpēc izpūtējā izurbti 2–3 mm caurumi ļauj tam kalpot divreiz ilgākby Rinalds Zembergs
- Dzīvosim kā ”saldētavā”: sinoptiķi ieskicē oktobra mēneša beigu prognoziby Sandra Vīgante
- Gāja pret viņa gribu – Šatunova atraitne pārkāpa sava mūžībā aizgājušā vīra pašu galveno noteikumuby Rinalds Bergmanis