Viesi būs sajūsmā: vienkārši pagatavojamas pildītas olas svētku galdam ar 3 izcili garšīgiem pildījumiem

Pārsteidziet savus mīļos ar šīm trim vienkāršajām, bet izsmalcinātajām pildītu olu receptēm, kas pārvērtīs klasisko uzkodu par īstu svētku galda rotu.

Pildītas olas ir mūsu svētku galda neapstrīdama klasika. Tās ir ne tikai sātīgas un ērti paņemamas, bet arī paver milzu iespējas radošumam. Bieži vien pēc lielākiem svētkiem mums ledusskapī paliek vārītas olas, un šī ir lieliska iespēja tās pārvērst par izsmalcinātu uzkodu, kas nebūt neatgādina “vakarējos” produktus.

Šodien piedāvājam trīs dažādus pildījumus – zivju, siera-ķiploku un sātīgo gaļas-sēņu variāciju. Šīs receptes būs pa prātam gan tiem, kas mīl klasiskas garšas, gan tiem, kas vēlas ko nedaudz pikantāku. Turklāt šīs masas lieliski noder ne tikai olu pildīšanai, bet arī kā krēmīgas “smērītes” uz brokastu grauzdiņiem.

🥚 Pamata sastāvdaļas (visām receptēm kopā):

Vārītas olas: 9 gab. (cieti novārītas un atdzesētas)

Majonēze: mērces konsistencei (ieteicams kvalitatīva, biezāka)

Svaigi zaļumi: loki, dilles vai pētersīļi (dekoram un garšai)

Garšvielas: sāls un melnie pipari pēc garšas

🍴 3 izcili pildījumu varianti

1. Tradicionālais zivju pildījums

Šī ir garša, kas atgādina bērnības svētkus, bet ar mūsdienīgu “odziņu”.

Sastāvdaļas:

Vārītas olas: 3 gab. (tikai dzeltenumi)

Zivju konservi (tuncis vai sardīnes): 2 ēdamkarotes (labi nosusināti no šķidruma)

Majonēze: 1 tējkarote (ar kaudzi)

Svaigi zaļumi (dilles vai loki): 1 tējkarote (smalki sakapāti)

Citrona sula: 3–5 pilieni (svaigumam)

Melnā sāls vai pipari: šķipsniņa

Pagatavošana:

Izņem olu dzeltenumus, saspaida ar dakšiņu. Pievieno nosusinātu zivi (bez liekas eļļas), majonēzi un zaļumus. Visu samaisa viendabīgā pastā.

Padoms:

Ja masa šķiet par sausu, pievienojiet tējkaroti eļļas no konserviem.

VIDEO:

2. Pikantais siera un ķiploku pildījums

Ideāla izvēle tiem, kam garšo sātīgas un nedaudz “asu” uzkodas.

Sastāvdaļas:

Vārītas olas: 3 gab. (tikai dzeltenumi)

Cietais siers: 30–40 g (smalki sarīvēts)

Ķiploki: 1 neliela daiviņa (izspiesta caur presi)

Majonēze: 1,5 ēdamkarotes

Melnie pipari: šķipsniņa

Dekoram: šķipsniņa sarkanās paprikas pulvera

Pagatavošana:

Dzeltenumus un sieru sarīvē uz smalkās rīves. Piespiež ķiplokus un iemaisa majonēzi.

Padoms:

Šis pildījums brīnišķīgi garšo arī uz siltiem grauzdiņiem vai tostermaizēm!

 

3. Sātīgais gaļas un sēņu pildījums

Šis pildījums ir visbagātīgākais un patiks kungiem.

Sastāvdaļas:

Vārītas olas: 3 gab. (tikai dzeltenumi)

Kūpināta gaļa vai šķiņķis: 30 g (sagriezts ļoti smalkos kubiņos)

Marinēti šampinjoni: 2–3 vidēji sēņu gabaliņi (smalki sakapāti)

Siers: 1 ēdamkarote (smalki rīvēts)

Majonēze: 1 ēdamkarote

Sāls: tikai ja nepieciešams (gaļa un sēnes parasti jau ir sāļas)

Pagatavošana:

Visas sastāvdaļas sagriež ļoti, ļoti smalkos kubiņos. Sajauc ar dzeltenumiem un majonēzi.

Padoms:

Ja pāri paliek pildījums, uzlieciet to uz maizes šķēles, uzkaisiet sieru un uz dažām minūtēm ielieciet cepeškrāsnī – sanāks lieliskas mini picas!

 

💡 Noderīgi padomi perfektiem rezultātiem

Lai olas būtu viegli nolobāmas, vārot pievienojiet ūdenim sāli, bet tūlīt pēc vārīšanas tās vismaz 10 minūtes paturiet ledus aukstā ūdenī. Elegantam izskatam pildījumu iespiediet ar konditorejas maisiņu vai parastu plastikāta maisiņu, kam nogriezts stūrītis, un nobeigumā neaizmirstiet par krāsām: zivju pildījumu rotājiet ar dillēm, siera — ar paprikas pulveri, bet gaļas pildījumu — ar marinētas sēnītes vai olīvas šķēlīti.

Ja recepte jums patika, ielieciet “patīk” 👍, uzrakstiet komentārā, kurš pildījums ir jūsu mīļākais, un padalieties ar šo rakstu ar saviem draugiem!