Viņai ir trīs bērni ar īpašām vajadzībām. Vīrs aizbēga. Kas tagad notiek ar viņas dzīvi?

 

Oksana bija ciematā, kad viņai nogāja ūdeņi. Uz Ufu viņu atveda tikai trešajā dienā. Ārsti bija pārliecināti, ka bērni jau ir miruši. Lai glābtu mātes dzīvību, ārsti izraisīja kontrakcijas.

Bet zēni izrādījās cīnītāji un piedzima dzīvi. Tā kā mazuļi tik ilgi bija bez ūdens mātes ķermenī, viņiem parādījās pneimonija un arī citas slimības.

 

Ārsti un bērnu māte cīnījās par mazuļu dzīvībām. Kirils un Semjons abi izdzīvoja un kļuva par invalīdiem – abi bērni ir nedzirdīgi un abiem ir cerebrālā trieka. Semjons ir stiprāks. Viņš var redzēt tikai ar vienu aci.

Oksana ar vīru darīja visu, lai bērnus rehabilitētu, taču brīnums nenotika.

 

Es esmu eņģeļu māte.

 

Pēc dažiem gadiem Oksana vīram paziņoja, ka vēlas adoptēt meitenīti, taču vēlāk viņi nolēma tikt pie sava bērna, cerot, ka tas būs vesels.

 

Pāris atkal devās uz klīniku. Oksana drīzumā bija bērniņa gaidībās. Topošā māmiņa ievēroja ārstu ieteikumus un atradās viņu uzraudzībā visu grūtniecības laiku.

 

32. grūtniecības nedēļā, veicot kārtējo ultrasonogrāfiju, ārsti teica, ka bērnam ir zināmas grūtības. Ārsti solīja, ka Marks piedzima vesels un bez jebkādām problēmām.

 

Tomēr vēlāk tika konstatēts, ka zēnam abas smadzeņu puslodes darbojas katra par sevi.

 

Trešais bērns – invalīds bija iemesls laulības izjukšanai. Oksanu ar trim slimiem bērniem atstāja vīrs. Kopš tā laika ne viņas vīrs, ne radinieki viņu dzīvē nav bijuši iesaistīti.

LASI VĒL: “Mūsu ģimeni par ubagiem nosauca kāda resna sieviete pludmalē. Tu būsi patiesi šokēts, kad uzzināsi iemeslu!

Par bērniem bija jārūpējas, tāpēc nebija laika izmisumam. Laikam ejot, Oksana pierada pie jaunajiem pienākumiem un dzīve kļuva stabilāka.

 

Oksana dzīvo kopā ar bērniem dzīvoklī septītajā stāvā un sapņo pārcelties uz māju, kur viņai un bērniem būtu vieglāk. Vasaru ģimene pavada vasarnīcā laukos. Bērni daudz laika pavada svaigā gaisā.

Oksanas diena ir sadalīta pa stundām. Viņai izdodās paveikt visu – gatavot ēst, uzkopt māju, pieskatīt bērnus, vest uz ārstniecības procedūrām.

 

Semjons, kuram ir labākas attīstības iespējas, kopā ar māti apmeklē sporta zāli un dodas uz pulciņiem.

Semjons ir mammas uzticamais palīgs. Kad Oksana dodas uz veikalu, viņš pieskata brāļus.

 

Oksana nenožēlo, kā izvērtusies viņas dzīve. Viņa aktīvi darbojas sociālajos tīklos, palīdzot īpašo bērnu māmiņām pārvarēt grūtības.

 

 

Oksana ir gatava veidot jaunu ģimeni, ja vien vīrietis pieņems viņas bērnus. Daudzas īpašo bērnu mātes uz viņu raugās kā uz piemēru, kā cīnīties un nekad nepadoties neatkarīgi no situācijas. Un Oksana nolēma kļūt par blogeri.

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment