“Viņas bēga tā kā no uguns”: es atradu labāko līdzekli, no kā skudras baidās

 

4 tautas līdzekļi, kā iznīcināt skudras savā īpašumā:

 

Vēlamās dārzeņu un ogu ražas audzēšana bez ķīmiskiem līdzekļiem ir prioritāra. Un ir daudz dabisku veidu, kā cīnīties ar skudrām, kas nav tik kaitīgi cilvēka veselībai vai apkārtējai videi.

 

Ūdens

Man šī metode nebija efektīva, bet varbūt kādam citam tā noderēs labāk. Nepieciešams atrast skudru ejas un tās saliet ar ūdeni no dārza šļūtenes. Pēc tam zemei jābūt ar ūdeni 20-30 minūtes, lai visas skudru ejas tiktu rūpīgi apūdeņotas.

Lai procedūra būtu efektīvāka, pirms laistīšanas var izrakt zemi, lai ūdens labāk ielītu dziļāk augsnē. Dienu vēlāk to var atkārtot, lai novērstu skudru iespēju. Šī ir diezgan darbietilpīga metode un prasa daudz ūdens, tāpēc man personīgi tā nederēja, bet, ar pareizu uzmanību, tā var būt diezgan efektīva.

 

 

Etiķis

Šeit ir vienkāršs risinājums: izrok skudru pūzni un ātri ielej pāris litrus etiķa. Svarīgi ir, lai šķidrums nokļūtu tajās slēgtajās telpās, kur atrodas skudras karaliene un viņas sekotāji. Izdzīvojušie kukaiņi aizbēgs no jūsu apgabala.

Sāls

Šī metode arī nav ātra, un tā var bojāt augsni, tāpēc, ja skudru pūznis atrodas tieši uz dārza gultām, ir labāk izvēlēties citu risinājumu. Varat izrakt skudru pūzni un bagātīgi piepildīt to ar rupjo sāli.

Pat 1 kg sāls var būt pietiekami, lai padzītu skudras. Ap skudru pūzni var izveidot sāls barjeru, lai skudras aizbēgtu ātrāk. Turklāt, lielos daudzumos uz skudras ķermeņa nokļuvusi sāls izraisa kukaiņa dehidratāciju un n*vi.

 

Amonjaks

Kukaiņi baidās no spēcīgās amonjaka smakas un izvairās no tās. Šķīdiniet 3 ēdamkarotes amonjaka šķīduma 1 litrā ūdens un izsmidziniet to bagātīgi uz skudru pūžņa un tā apkārtni. Skudras, kas izdzīvo, pametīs jūsu dārzu tikai pēc pāris dienām.

Viņi bēg tā, ka tikai papēži mirdz: es atradu risinājumu, no kā skudras baidās kā no uguns. Tas ir visefektīvākais līdzeklis.

Es nolēmu sākt cīņu ar skudrām tikai tad, kad tās nekaunīgi ievācās mūsu mājās. Kamēr tās dzīvojās pa dārzu, es gandrīz nepievērsu uzmanību, tikai mana sieva dažreiz sūdzējās par to, ka tās koda, kad viņa strādāja dārzā. Bet, kad es redzēju tās sakārtotās rindas gar grīdlīstēm un veselu skudru bariņu graudaugu skapī, es nolēmu, ka ir pienācis laiks rīkoties!

 

Pētīju dažādas metodes un pamēģināju dažas no tām, bet citas nedarbojās kā vajadzētu. Beigās es atklāju labāko risinājumu.

Jums jāņem 2 ēdamkarotes cukura un borskābes pulvera un sajauciet tos ar 2 glāzēm ūdens. Uzlieciet maisījumu uz uguns un vāriet 3-5 minūtes. Pēc tam noņemiet no karstuma un atdzesējiet.

Ātri un efektīvi: 5 padomi rokas un nagus tīrīšanai pēc dārza darbiem

Izgrieziet plastmasas pudeles, lai tajās varētu iekļūt skudras, un ielejiet nedaudz šo saldo šķīdumo. Skudras drizumā ieradīsies pie indes  un nesīs to uz skudru pūzni, lai pabarotu savus pēcnācējus.

 

Pēc dažām dienām skudru pūznis būs tukšs uz visiem laikiem. Skudras iznīks pēc indes uzņemšanas un vairs nenāks atpakaļ.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment