Vīra mīļākā zupa – pasaka nevis ēdiens: to saka visi, kas to izmēģina un to ir viegli pagatavot

Šī zupa ir mana vīra lielākais favorīts, un viņš bieži man lūdz to pagatavot. Tā kā recepte ir vienkārša, es to daru ar prieku. Vienīgi jāraugās, lai to negatavotu pārāk bieži, citādi tā varētu apnikt.

Tomēr, ņemot vērā, cik garšīga šī zupa ir, tas, visticamāk, nenotiks. Tās pamatā ir zivs — var izmantot jebkuru, jo garša vienmēr būs lieliska, taču es parasti izvēlos konservētu tunci, jo tas ir visērtāk.

Lasi arī: Biju stāvoklī ar otro bērnu: bet tad pie mana mājokļa durvīm piezvanīja jauna sieviete ar zīdaini rokās

Tā kā zupas sastāvā ir daudz šķidruma, tās palīdz uzturēt organismu hidratētu, kas ir īpaši svarīgi, ja ikdienā netiek uzņemts pietiekami daudz ūdens.

Konservēts tuncis piešķir zupai dziļu, nedaudz sāļu un umami pilnu garšu, kas labi papildina citas sastāvdaļas. Tunča konservi ir jau gatavi lietošanai, tāpēc nav jāuztraucas par ilgu gatavošanu vai sarežģītu sagatavošanu. Sātīgums un barojošās īpašības – tuncis ir olbaltumvielām bagāts, kas padara zupu ne tikai garšīgu, bet arī ļoti sātīgu un uzturvielām bagātu.

Precīzas sastāvdaļas atradīsiet raksta beigās!

Pagatavošanas gaita

Cepiet sīpolu nelielā augu eļļas daudzumā, līdz tas kļūst zelteni. Tad pievienoju burkānus. Burkānus sagriežu strēmelītēs, bet var arī sarīvēt. Apcepu vēl pāris minūtes.

Es vāru kartupeļus sālsūdenī. Var pievienot dārzeņu buljonu  – būs vēl garšīgāk. Prosu labi nomazgāju un uz minūti apleju ar verdošu ūdeni. Tad liku pannā kopā ar kartupeļiem. Un vāra, līdz kartupeļi ir gatavi. Tas ir aptuveni 10 minūtes.

 

Kad kartupeļi gatavi, pievienoju pannā zivju konservu bundžu. Es parasti ņemu tunci (ar to zupa garšo vislabāk), bet var, protams, arī citus konservus (tikai ne brētliņas tomātos, protams).

 Šodien man ir tuncis pat bez eļļas (tikai zivs, sāls un ūdens). Ieliku pannā kopā ar šķidrumu.

Tas ietver arī ceptus dārzeņus un saldo krējumu. Es ņemu 20% krējumu. Pagaršoju un, ja nepieciešams, pievienoju sāli un melnos piparus. Tiklīdz tas vārās, noņemiet no karstuma. Ļauju nostāvēties pāris minūtes un pasniedzu.

Es to parasti pasniedzu ar svaigiem zaļumiem. Šis ir garšīgs!

 

Sastāvdaļas:

• Tunča konservi – 1 bundžiņa
• Ūdens – 1,7 l
• Kartupeļi – 250-300 g
• Sīpols – 1 gab.
• Burkāni – 1 gab.
• Prosa – 2 ēd.k.
• Krējums (man ir 20%) – 300-350 ml
• Sāls

Tuncim piemīt patīkams zivju aromāts, kas piešķir zupai vieglu jūras velšu pieskārienu, bet nav tik spēcīgs kā svaigas zivis, tāpēc patīk arī tiem, kas nav lieli zivju cienītāji.

Lai labi garšo!