Vīrs Maijai pēc 16 laulībā nodzīvotiem gadiem paziņoja, ka grib šķirties; Par Maijas atbildi un sagatavoto “pārsteigumu” vēl tagad runā teju visa Teika

Daudziem šķita, ka Maija ir ļoti vienkārša sieviete. Viņa ar savu vīru kopā nodzīvoja sešpadsmit gadus un audzināja divus bērnus: piecpadsmit gadus veco Sintiju un astoņus gadus veco Danielu.

Jau trešajā dienā pēc kāzām viņa uzzināja, ka vīrs viņu krāpj ar viesmīli, un tas bija tikai sākums – šādas situācijas kļuva par regulāru parādību. Draugi vairākas reizes mēģināja viņai atklāt patiesību, bet Maija vienkārši pamāja ar galvu un klusi pasmaidīja.

Maija strādāja par grāmatvedi rotaļlietu izplatīšanas uzņēmumā. Alga bija maza, bet darbs – ļoti daudz. Viņai bieži nācās strādāt arī brīvdienās un mājās atgriezties vēlu vakarā.

Lasi arī: Konservētu dārzeņu asorti ar melisu: recepte, kas ir jāizmēģina

Lai gan viņas vīrs Ivars pelnīja labi, Maija, viņaprāt, nemācēja rūpēties par mājsaimniecību. Ledusskapis vienmēr bija gandrīz tukšs, ja vien neskaita vakardienas zupas katlu un dažas kotletes.

Dēla desmitajā dzimšanas dienā Ivars pārradās mājās un paziņoja, ka vēlas šķirties no Maijas. Viņš teica, ka ir saticis jaunu mīlestību un vairs neredz jēgu censties glābt šo ģimeni. Maija esot auksta pret viņu, plus vēl esot slikta saimniece.

Vēršiem īpaša veiksme, bet Svari pārvarēs šaubas; Pāvela Globas dienas prognoze 16. septembrim visām zīmēm

Sieva atbildēja bez īpašām emocijām un piekrita – ja jau, tad jau.

Ivars bija apstulbis. Viņš bija gaidījis  lielus pārmetumus, taču Maijas mierīgums viņu pārsteidza.

– “Labi, sakārto visas lietas. Dodu nedēļu laika. Es tagad braukšu, lai tev netraucētu. Kad būsi prom, atstāj atslēgu zem paklāja. Pēc nedēļas būšu atpakaļ.”

Pēc nedēļas viņš atgriezās kopā ar savu jauno draudzeni Leldi. Skatoties zem paklāja, viņš neatrada sievas atslēgu komplektu, kas viņu nedaudz sadusmoja. Viņš gan nodomāja, ka vienkārši nomainīs slēdzenes, kad mēģināja atvērt durvis ar savu atslēgu, taču tas nesanāca. Tāpēc nospieda zvana pogu.

Lasi vēl: Sirdi aizkustinošs pārsteigums: Ventspilī sieviete pie savas automašīnas atrada zīmīti, kas lika viņai raudāt

Durvis atvērās, un uz sliekšņa stāvēja liela auguma vīrietis, viņam kājās bija čības, bet mugurā uzvilkts halāts. Vārdu par vārdam, uzsākot sarunu ar svešinieku, viņš noskaidroja, ka vīrietis tiešām dzīvo šajā dzīvoklī. Iekšā viņu neielaida…

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment