Vīrs man paziņoja: “Tu dekrētā 2 gadus atpūties, tagad mana kārta”

Kad pienāca laiks, mazo dēlu vecāki aizveda uz bērnu dārzu. Mamma gandrīz uzreiz neko negaidot aizgāja strādāt. Sieviete negaidīja līdz bērna kopšanas atvaļinājuma beigām un nolēma atgriezties birojā.

Daudzas mammas viņu saprot, jo, kad tik ilgu laiku nodarbojies tikai ar māju un bērnu, gribas pēc iespējas ātrāk atgriezties pie sevis realizēšanas arī profesionālā jomā.

Situācija izveidojās tā, ka aptuveni tajā pašā laikā darbu pazaudēja ģimenes tēvs. Priekšniecība lika vīrietim uzrakstīt atlūgumu, tāpēc oficiāli nekāda štatu samazināšana nebija, tāpēc arī nebija izmaksātas nekādas kompensācijas.

Ik dienu atnākot mājās, sieva tagad redz vīru, kurš guļ pie televizora. Mājas darbus vīrietis neveic, arī negrasās gatavot. Ar grūtībām sagaidot pirmo avansu darbā, sieviete pajautāja vīram, kad viņš gatavojas meklēt sev jaunu darbu.

LASI VĒL: Bezgaumība: 3 lietas, kurām nevienam nevajag tērēt naudu, īpaši, ja ir liekais svars

Atbilde izrādījās negaidīta – vīrs ne tikai nav ķēries pie darba meklēšanas, bet pat neplāno to darīt tuvākajā laikā.

Uz sievas sašutumu vīrs atbildēja, ka viņam ir tiesības uz gadu paņemt pārtraukumu un palikt mājās, jo pirms tam viņa divus gadus pavadījusi bērna kopšanas atvaļinājumā. Pēc vīra teiktā, sieviete divus gadus atpūtusies un dzīvojusi savam priekam, kamēr viņš strādāja ģimenes labā.

Tagad esot viņa kārta, jo īpaši tāpēc, ka viņas atvaļinājums ilga divus gadus, bet viņš plāno paņemt pārtraukumu tikai uz vienu. Vīrietis ir pārliecināts par savas pozīcijas pareizību un pat nemēģina atgriezties darbā.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment