Vīrs mani palutināja un pagatavoja šā brīža modernākos vasaras salātus: nevaru aprakstīt, cik garšīgi tie ir!

Foto – ekrānuzņēmums

Tā nu ir sanācis, ka arī ēdieniem “ir mode”. Ir sezonas, kad visos restorānos un kafejnīcās cilvēki izvēlas vienus un tos pašus ēdienus. Un šie salāti pavisam noteikti ir Nr. 1!

Tos man mājās pagatavoja kādu vakaru vīrs, kad bija izlēmis mani palutināt. Turklāt zinot manu vīru, viņam nepatīk ilgi “ķēpāties” virtuvē un pavadīt daudz laika kaut ko gatavojot. Tāpēc šie salāti patiks arī tiem, kam visu vajag “ātri” un uzreiz.

Izpildi testu!

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Lai vai kā, rezultāts bija tiešām fantastisks! Iesaku izmēģināt ikvienam!

Sastāvdaļas:

Foto – ekrānuzņēmums

Neliela izmēra bietes (vārītas vai ceptas) – 400 grami
Fetas siers – 150 grami
Rukola lapas – 50 grami
Sezama sēklas – 2 ēdamkarotes
Malti melnie pipari – pēc garšas

Mērcei:

Olīveļļa – 3 ēdamkarotes
Citrona sula – pēc vajadzības
Balzamiko etiķis – 1 ēdamkarote
Sāls – pēc garšas

Pagatavošana:

Foto – ekrānuzņēmums

1. Bietes šiem salātiem var iegādāties jau vārītas veikalā vai arī pašam izcept cepeškrāsnī (ietīt folijā) un cept cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 190 grādiem, apmēram 50 minūtes. Jāatzīmē, ka krāsnī ceptām bietēm būs intensīvāka garša!

Lasi vēl: Tā izdodas ideāla un jums nevajadzēs pat cepeškrāsni! Aromātiska zemeņu šarlotes kūka – gatava 15 minūtēs

2. Ja bietes cepāt krāsnī, atdzesējiet tās, un pēc tam, sagrieziet 2-3 mm plānās šķēlītēs.

3. Fetas sieru sagrieziet mazos kubiņos.

4. Apgrauzdējiet sausā pannā sezama sēklas uz lēnas uguns, līdz tās kļūst zeltainas. Kad to darāt, svarīgi ir visu laiku sēklas maisīt, citādi tās salips.

Tu esi izvilkusi lielo lozi: 7 pazīmes, ka tu esi iemīlējusies vīrietī, nevis puišelī

5. Gatavojiet mērci atsevišķā bļodiņā – ielejiet olīveļļu, piespiediet citrona sulu un pievienojiet balzamiko etiķi. Pēc tam pievienojiet sāli un visu kārtīgi samaisiet, kamēr iegūsiet viendabīgu masu.

6. Uz liela izmēra šķīvja vienmērīgi izkārto sagrieztās bietes. Tās pārlej ar pusi no mērces.

7. Pēc tam uz šķīvja kārtojiet rukolu un pārlejiet ar atlikušo mērci.

8. Uz rukolas virsū kārtojiet sagriezto fetas sieru. Visu pārkaisa ar grauzdētām sezama sēkliņām.

Svarīgi!

Salāti ir jāpasniedz uzreiz, lai rukola lapiņas nesavīst!

3 priekšmeti, kas jāizmet no dzīvokļa, lai dzīve atgrieztos uz pareizā ceļa

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment