Vīrs pameta ģimeni, kad uzzināja, ka sieva gaida Siāmas dvīņus. Bet ārsti paveica neticamo!

Daudzus gadus vēlāk tēvs mēģināja atgriezties ģimenē. Viņš ļoti nožēloja izdarīto. Bet Vera un meitas viņam nepiedeva. Šis vīrietis viņas pameta laikā, kad viņām bija vajadzīgs vairāk par visu pasaulē. Tagad jau bija par vēlu; Vera pati tika galā.

Ārsti zināja, ka meitenes būs jāatdala. Bet ne visiem mediķiem bija piemērota kvalifikācija, lai to veiktu. Ķirurgs vārdā Ļevs Novokrešenovs, neskatoties uz visiem riskiem, uzņēmās veikt sarežģītu operāciju. Speciālists bija pārliecināts, ka viņam noteikti izdosies visu izdarīt pareizi.

Meitenēm bija trīsdesmit septiņas dienas, kad tika veikta atdalīšanas operācija. Ir palicis tikai viens fotoattēls, kurā abas vēl ir savienotas. Operācija noritēja labi, neskatoties uz dažām blakusparādībām. Aleksandra un Tamāra veiksmīgi uzveica visas grūtības un izdzīvoja.

LASI VĒL: Ārzemēs šīs lietas jau sen vairs nav aktuālas, bet mūsu sievietes joprojām tās nēsā

Meiteņu bērnība pagāja ļoti grūtā laikā. Viņu mātei bija ļoti smagi jāstrādā, lai nodrošinātu ģimeni, bet viņai tas izdevās visnotaļ labi. Līdz četrpadsmit gadu vecumam meitenes pastāvīgi uzraudzīja ārsti, kuri bažījās, ka atdalīšanas dēļ viņām varētu būt veselības problēmas. Bet meitenes bija absolūti veselas, ko apstiprināja daudzo izmeklējumu un pārbaužu rezultāti. Kādu laiku dvīnēm bija jāievēro īpaša diēta, lai saglabātu savu veselību, taču pakāpeniski viņas varēja no tās atteikties. Tagad māsas dzīvo pilnīgi normālu dzīvi.

Nesen abām palika trīsdesmit gadu. Nevienai vēl nav savas ģimenes, bet māsas par to neraizējas. Aleksandra un Tamāra nelīdzinās viena otrai – no pirmā acu uzmetiena ir grūti noteikt, ka viņas ir dvīnes. Māsas savā ārienē nav arī centušās saglabāt līdzību vienai ar otru, katra izvēlējusies sev tīkamāko stilu.

Māsas ļoti mīl viena otru, taču ir pilnīgi atšķirīgas personības. Viņām nav tās “īpašās saites”, kas vienmēr tiek pieminēta, runājot par dvīņiem. Neskatoties uz to, jaunietēm ir ļoti labas attiecības, viņas vienmēr cenšas viena otru atbalstīt un skumst, kad jāšķiras.

Bet par godu ārstam, kurš savulaik veica sarežģīto operāciju, Krievijas austrumu pilsētā Čeļabinskā tika atklāts memoriāls: piemiņas plāksne, lai atgādinātu cilvēkiem par varoņdarbu, ko viņš savulaik paveica.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment