Vīrs tos dēvē par “lavašņikiem”. Katru dienu brokastīs gatavoju šādus sātīgus lavaša konvertiņus

Par lavašu parasti dēvē plānu maizi, kas cepta no no neraudzētas mīklas. Lavašs ir viens no senākajiem ēdieniem pasaulē.

Atšķirībā no daudziem citiem pārtikas produktiem, lavaša pagatavošanas recepte kopš senatnes ir palikusi gandrīz nemainīga.

Lavašs galvenokārt izplatīts Tuvajos Austrumos un Kaukāzā; tradicionāli to cep speciālā krāsnī — tandirā. Lavašu izgatavo vai nu apaļu vai garenu 90-110 centimetru garumā un 40-50 centimetru platumā un svarā līdz 250 gramiem, to izveltnējot 2-5 milimetru plānā plācenī.

Pēdējos gadu desmitos lavašs ir ieguvis lielu popularitāti arī pie mums. Šodien pastāstīšu, kā pagatavot interesantas brokastis – lavašu ar desu un sieru.

Sastāvdaļas

– 200 grami lavaša;
– 200 grami vārītas desas;
– 100 grami siera;
– 1 ola;
– 1 ēdamkarote ūdens;
– 60 mililitri augu eļļas.

Pagatavošana:

Pāris lavaša plāksnes sagriežam mazos taisnstūros ar laukumu 35×15 cm. Vārīto desu sagriežam mazos kubiņos, sieru sarīvējam uz rupjās rīves.

Atsevišķā traukā sajaucam sieru ar desu, uz katra lavaša taisnstūra uzklājam ēdamkaroti pildījuma.

No garajām pusēm nedaudz pievirzām lavaša malas uz iekšpusi, bet no īsajiem galiem salokām taisnstūri, nosedzot pildījumu.

Iegūstam konvertiņu, kas pildīts ar sieru un desu. Analoģiski “noslēpjam” pildījumu arī atlikušajos lavaša gabaliņos.

Sakuļam olu, ielejam bļodā mazliet ūdens. Iegremdējam lavaša konvertiņus olu maisījumā un pēc tam liekam pannā ar augu eļļu. Apcepam konvertiņus no abām pusēm 2-3 minūtes līdz tie kļūst zeltaini brūni.

Rezultātā iegūstam garšīgus un skaistus konvertiņus ar sieru un desu.

Teicamas brokastis – sātīgas un veselībai draudzīgas!

Lasi arī: Nepatīkams iemesls, kāpēc uz kapiem nevajadzētu nest mākslīgos ziedus

Vai tev mutē jau nesaskrēja siekalas, lasot šo recepti? Ja tā, tad aši dodies uz veikalu un nopērc vajadzīgās sastāvdaļas lavaša konvertiņu pagatavošanai. Ģimenes locekļi būs tev pateicīgi par šīm brīnišķīgajām brokastīm!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment